Αποδεκτές οι γνωματεύσεις εκτός ΚΕΠΑ για προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Αποδεκτές γίνονται πλέον οι γνωματεύσεις ανώτατων στρατιωτικών υγειονομικών επιτροπών από τον ΟΠΕΚΑ ύστερα από προσφυγή των ασφαλισμένων στρατιωτικών για την χορήγηση των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων.

Μέχρι σήμερα ο ΟΠΕΚΑ έκανε αποδεκτές για την καταβολή των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων μόνο τις γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τελικά όμως μετά

από προσφυγή των ασφαλισμένων θα γίνονται αποδεκτές και οι γνωματεύσεις των επιτροπών των στρατιωτικών, της ελληνικής αστυνομίας και του πυροσβεστικου σώματος.

Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία προβλέπει ότι ΟΠΕΚΑ θα κάνει δεκτές τις γνωματεύσεις της Ανώτατης Στρατιωτικής Υγειονομικής Επιτροπής (Α.ΣΥ.Ε.) της Ανώτατης Ναυτικής Υγειονομικής Επιτροπής (Α.Ν.Υ.Ε.), της Ανώτατης Αεροπορίας Υγειονομική Επιτροπή (Α.Α.Υ.Ε.), της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος. Εφόσον λοιπόν έχουν εκδοθεί γνωματεύσεις από τους αιτούντες για άλλη αιτία και πληρούνται με βάση αυτές οι ιατρικές προϋποθέσεις του κατά περίπτωση αιτούμενου προνοιακού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, θα γίνονται αποδεκτές όπως όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 1, παρ. 1 του ν. 4331/2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα