Γαλλία: Κλείνουν εκτάκτως τα σχολεία λόγω καύσωνα

Η Γαλλία κλείνει δεκάδες σχολεία εξαιτίας του καύσωνα. 

Με θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές την Πέμπτη, οι γαλλικές αρχές προχωρούν σε κλείσιμο σχολείων και κατασκηνώσεων. 
Περίπου 50 σχολεία στην περιοχή Essonne, νότια

του Παρισιού, είναι κλειστά, καθώς δεν διαθέτουν επαρκή κλιματισμό.
Για αύριο Πέμπτη, το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFΜΤV αναφέρει ότι τα σχολεία θα κλείσουν και στις περιοχές Βαλ-ντε-Μαρνί και Σεν-ΕΤ-Μαρνί κοντά στο Παρίσι.

Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Ισπανία και Γερμανία 

Σε μέρη της βορειοανατολικής Ισπανίας η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς την Παρασκευή. Η Γερμανία και η Ιταλία είναι ακόμα κάτω από 40 βαθμούς.
Ο εξαιρετικά ζεστός αέρας έρχεται από τη Σαχάρα.
Η Ελβετία είναι επίσης καυτή, αλλά εκεί οι αρχές επιμένουν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, διότι οι εργαζόμενοι γονείς δεν μπορούν φροντίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Γάλλοι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι στο Παρίσι και τη Λυών θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνον των λιγότερο ρυπογόνων οχημάτων, αφού η γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο νέφος και τις ζεστές καιρικές συνθήκες. 

Παράλληοα, στους Παριζιάνους οδηγούς προσφέρονται  δωρεάν θέσεις στάθμευσης για να τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία επλήγει από ισχυρό κύμα καύσωνα το 2003 με περισσότερους από 15.000 νεκρούς.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Κλείνουν,gallia, kleinoun