Αποχαιρετούν τον Μανώλη Γλέζο με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια (vid)

Βγήκαν στα μπαλκόνια και αποχαιρετούν τον Μανώλη Γλέζο με χειροκροτήματα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μέσω των social media.

Πολλοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν για τον Μανώλη Γλέζο. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω social media και το χειροκρότημα ήταν παρατεταμένο.

Χειροκρότησαν στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια μαζί με τραγούδια και την ιαχή «Αθάνατος».

Δείτε μερικά από τα βίντεο

που αναρτήθηκαν στα social media.

{https://twitter.com/GiannisTranos/status/1244686817775017985?s=20}

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως οι συνθήκες επιβάλλουν. Στην ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρεται:

«Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του Μ. Γλέζου.

Τέλος, η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)».

Μέλος της ΕΣΗΕΑ

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 2016, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, έγινε μέλος της Ένωσης για να πραγματοποιηθεί έτσι μία μεγάλη επιθυμία του σπουδαίου αυτού αγωνιστή, ο οποίος και με τη διαδρομή του στη δημοσιογραφία τίμησε τη δημοκρατία. Ο ίδιος, άλλωστε, δήλωνε πάνω από όλα δημοσιογράφος και μέσα από το λειτούργημα της δημοσιογραφίας υποστήριξε και υπερασπίστηκε, μαζί με τα οράματα και τα ιδανικά του, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ατόμου και του πολίτη.

Η δημοσιογράφος Νανά Νταουντάκη, στο λογαριασμό της στο facebook, σημείωσε ότι τότε -η ίδια ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αποφάσισε την εγγραφή του Μανώλη Γλέζου- κάποιοι πρότειναν να γίνει επίτιμο μέλος. «Ο Γλέζος δεν το δέχτηκε. Δεν ήθελε τιμές. Ήθελε να είναι μέλος κανονικό στο Σωματείο του, ως δημοσιογράφος για πολλά χρόνια. Και το ΔΣ ομόφωνα το αποδέχτηκε».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το σκίτσο από τον Κώστα Κουφογιώργο για τον Μανώλη Γλέζο

Μητσοτάκης για Γλέζο: Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας

Keywords
Τυχαία Θέματα