Χαλαρά στη Θεσσαλονίκη: Χαμός στην παραλία – Πάρτε μέτρα προειδοποιεί ο Ζέρβας

Μετά τον χαμό στην παραλία, ο στέλνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά το χαμό. Στέλνει τελεσίγραφο για μέτρα.

Χαμός γίνεται στην παραλία Θεσσαλονίκης και αυτό επισήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κόσμος πάει κι έρχεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση. Το θέμα έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, όσο και για άλλα επίμαχα σημεία της επικρατείας όπου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες συνωστισμός καθώς ο καιρός είναι καλός.

Κυβερνητική ρύθμιση δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί για το θέμα προσεχώς, αλλά αν αυτό δεν γίνει, τότε ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιβάλει περιορισμούς αξιοποιώντας την δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ. Σχεδιάζεται δε, να μπουν μέχρι και κιγκλιδώματα σε σημεία ώστε να αποτρέπονται οι άσκοπες βόλτες των πολιτών και ο συνωστισμός.

Ζέρβας: Δεν θα αφήσω τη Θεσσαλονίκη να εκτεθεί σε κίνδυνο

«Δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με τον συνωστισμό που καταγράφηκε, σήμερα, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, παρά τα απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με τον κ. Χαρδαλιά για το πρόβλημα της Νέας Παραλίας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όσο και για άλλες παρόμοιες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται συνωστισμός με την άνοδο της θερμοκρασίας. «Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου Θεσσαλονίκης για τα μέτρα στην παραλία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τη δημοτική αστυνομία.

Σε ρεπορτάζ στο ΟΠΕΝ δεκάδες πολίτες βγήκαν στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Δευτέρας 30/3. Ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη».

Για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε στο Mega:

Keywords
Τυχαία Θέματα