Απειλή ο κορονοϊός για Microsoft - Windows και την Apple

Απειλή για τα έσοδα που σημειώνουν οι μεγάλες εταιερίες τεχνολογίας Microsoft κατέχει τα Windows αλλά και την Apple αποτελεί ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα, η Microsoft προειδοποίησε ότι η εξάπλωση που σημειώνει ο κορονοϊός

θα επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα από τα Windows και τους προσωπικούς υπολογιστές Surface, κάτι που είχε επισημάνει πριν λίγες μέρες και η Apple.

Αναλυτικά, η Microsoft είχε προηγουμένως προβλέψει ότι θα έχει έσοδα 10,75 έως 11,15 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 από τις πωλήσεις Windows και Surface, στόχο που θεωρεί πλέον ότι μπορεί να μην πετύχει. «Μολονότι βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για τα Windows, ανάλογη με τις προσδοκίες μας, η αλυσίδα τροφοδοσίας επανέρχεται στην κανονική λειτουργία της με αργότερο ρυθμό του αναμενομένου», ανέφερε η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

«Κανένας δεν έχει ανοσία, ούτε οι καλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον πλανήτη. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα, δεδομένου ότι υπάρχει ακόμη ένας μήνας για να κλείσει το πρώτο τρίμηνο», σχολίασε ο αναλυτής Μπρεντ Θιλ της εταιρείας Jefferies. Πάντως, άλλες σημαντικές πηγές εσόδων της Microsoft (όπως το πακέτο λογισμικού Office, η υπηρεσία υπολογιστικού «νέφους» και οι παιγνιδομηχανές Xbox) δεν συμπεριλήφθηκαν στην προειδοποίηση ότι θα επηρεαστούν από τον κοροναϊό.

Η περίπτωση της Apple

Ο κορονοϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, που θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, προειδοποίησε πριν λίγες ημέρες η Apple, καθώς τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

Η Apple ήταν η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοίνωσε ότι ο νέος ιός θα την πλήξει, χωρίς πάντως να έχει προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Με τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα κλειστά ή ανοιχτά λίγες μόνο ώρες, οι πωλήσεις πολλών εταιρειών εκ των πραγμάτων εμφανίζουν μείωση, καθώς και οι πελάτες είναι λιγοστοί. Όλα τα κινεζικά καταστήματα της Apple αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς και πολλά που ανήκουν σε συνεργάτες της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταδιακά επιχειρεί να ανοίξει μερικά από αυτά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κορονοϊός θα ρίξει σημαντικά τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων τεχνολογικών συσκευών στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ίσως και κατά 50% στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η Κίνα συνεισφέρει το 15% των συνολικών εσόδων της Apple, οι μετοχές της οποίας κινήθηκαν πτωτικά στο χρηματιστήριο μετά την προειδοποίηση προς τους επενδυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κινητά τηλέφωνα: Εφαρμογή προστατεύει τους καταναλωτές από βλαβερές ουσίες στα προϊόντα

Έλληνες μαθητές Λυκείου έφτιαξαν εφαρμογή για τους οδηγούς που έχουν νεύρα

APPLEWINDOWSMICROSOFTΑΠΕΙΛΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα