«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρόπολη και τον Πολιτισμό

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έριξε βολές στην κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη για θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό. Ακολούθησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/05) νέα

τοποθέτηση από τον Νάσο Ηλιόπουλο. «Πόλεμος» ΝΔ με την αξιωματική αντιπολίτευση.  

«Επιτέλους ο κ. Τσίπρας βρήκε το δρόμο προς την Ακρόπολη, παρόλο που ως πρωθυπουργός δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο, ενώ μας προκαλεί εντύπωση που δεν ανέφερε τίποτα για την εκεί συνάντησή του με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε βολές στην κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη για θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό. Ακολούθησε νέα τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/05).

Η κ. Πελώνη επισήμανε: «Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του περί αισθητικής. Δεν μπορεί, όμως, να απαξιώνεται με εύκολους χαρακτηρισμούς η δουλειά μιας ομάδας επιστημόνων, υπό τον Μανόλη Κορρέ, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Ακρόπολη -είναι η ίδια ομάδα που δουλεύει για την αναστήλωση της Ακρόπολης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Είναι τα έργα που, μεταξύ άλλων, έδωσαν για πρώτη φορά πρόσβαση στην Ακρόπολη σε ΑμΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα».

«Ο κ. Τσίπρας επέβλεψε τη στατικότητα των fake news για τον Ιερό Βράχο που αναμασά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες, κακοποιώντας την επιστήμη και την αλήθεια. Κάνει αντιπολίτευση για τα πάντα, από την πανδημία μέχρι την Ακρόπολη, αδιαφορώντας αν για ακόμη μια φορά δυσφημίζει τη χώρα», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η απάντηση Ηλιόπουλου

Τη δήλωση της κυρίας Πελώνη, δεν άργησε να ακολουθήσει εκείνη του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Η κα Πελώνη αντί να αναρωτιέται γιατί δεν ασχολήθηκε ο κος Τσίπρας με τη παρουσία της Μενδώνη στην Ακρόπολη, ας εξηγήσει γιατί ο Πρωθυπουργός ντρέπεται να εμφανίσει δίπλα του την υπουργό πολιτισμού ακόμη και τη Παγκόσμια μέρα Πολιτισμού, προτιμώντας να πάει σε ένα μουσείο δίχως την επικοινωνιακά καταστροφική παρουσία της δίπλα του» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Και συνέχισε: «Κατά τα άλλα καλό θα ήταν η κα εκπρόσωπος αντί να μιλά για fake news να απαντήσει στις εκκλήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, τόσο για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης όσο και για τα αρχαία της Βενιζέλου. Εκκλήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, όπως του κου Μαζάουερ και άλλων, που καλούν τον κο Μητσοτάκη να σταματήσει να πληγώνει τη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».​

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας από Ακρόπολη: «Σταματήστε να κακοποιείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά» (βίντεο, εικόνες)

ΠΕΛΩΝΗΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΑΚΡΟΠΟΛΗΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΥΡΙΖΑΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Πελώνη, Τσίπρα, Ακρόπολη,apantisi peloni, tsipra, akropoli