Πυροσβεστική: Αυτές είναι οι «κόκκινες περιοχές» που προκαλούν ανησυχία (βίντεο)

Η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου περιλάμβανε από την Πυροσβεστική τη χαρτογράφηση των επικίνδυνων περιοχών της χώρας - μέσω των ειδικών μοντέλων προσομοίωσης - που προκαλούν ανησυχία, καθώς δεν έχουν γίνει αποψιλώσεις και αντιπυρικές ζώνες.

Την ώρα που η μάχη της πυροσβεστικής με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και συνεχίζει να καίει πλέον στην Αττική σε οικισμούς κοντρά στα Μέγαρα, αφού προκάλεσε πολλές καταστροφές στα Γεράνεια Όρη και στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου, υπάρχουν περιοχές που χαρακτηρίζονται «κόκκινες»

και προκαλούν ανησυχία στις Αρχές.

Συγκεκριμένα, η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου περιλάμβανε τη χαρτογράφηση των επικίνδυνων περιοχών της χώρας μέσω των ειδικών μοντέλων προσομοίωσης.

Όπως έγινε γνωστό, αυτά τα σημεία σε όλη τη χώρα φτάνουν τα 31. Τα 18 από αυτα είναι στην Αττική και τα 13 στην περιφέρεια. Σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν γίνει αποψιλώσεις και αντιπυρικές ζώνες. 

Αυτός είναι ο «χάρτης» των «κόκκινων» περιοχών:  

Λαυρεωτική - Κερατέα

Μαρκόπουλο - Μεσογαίας

Ραφήνα - Πικέρμι

Σπάτα - Λούτσα

Νέα Μάκρη - Μαραθώνας

Εκάλη - Νέα Ερυθραία

Κρυονέρι - Άνοιξη - Δροσιά - Ροδόπολη - Διόνυσος

Κάλαμος - Μαρκόπουλο, Ωρωπός, Αφίδναι

Θρακομακεδόνες-Μενίδι

Μάνδρα-Βίλια

Αιάντειο Σαλαμίνας

Αποψίλωση και αντιπυρικές ζώνες μόνο Ιπποκράτειο Πολιτεία και Τατόι

Το σχέδιο για την εναέρια πυρόσβεση

Όπως έχει γίνει γνωστό από την Πυροσβεστική με στόχο τις μόνιμες εναέριες «περιπολίες» από αρχές Ιουνίου μισθώνουμε με σύμβαση έργου:

6 αεροπλάνα AIR TRACTOR Fire Boss

Διαθέτουν αυτονομία πτήσης 5 ώρες

και 3 τόνοι χωρητικότητας νερού

Υπάρχει, παράλληλα, προοπτική αγοράς 30 τέτοιων αεροσκαφών καθώς το κόστος αγοράς είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

Θα προβαίνουν σε εναέριες περιπολίες έμφορτα, εναλλάξ τις κρίσιμες ώρες και σε περιοχές που ο χάρτης επικινδυνότητας τις έχει χαρακτηρίσει πορτοκαλί και κόκκινες, προκειμένου να προβαίνουν σε άμεσες ρίψεις νερού στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρχικό στάδιο.

Εδώ έρχεται το κλασικό μότο των πυροσβεστών πως μια φωτιά στην αρχή σβήνει με ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια με έναν κουβά και μετά την κυνηγάς. Το 3ο στάδιο επιχειρείται να αντικατατασταθεί με 3 τόνους νερού από αυτά τα αεροπλάνα. 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυροσβεστική, Αυτές,pyrosvestiki, aftes