Αντίστροφη μέτρηση για την Προανακριτική
Το ΠΑΣΟΚ θα προηγηθεί στην κατάθεση αιτήματος για τη σύσταση Προανακριτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά θα ξεκινήσουν συζητήσεις τις επόμενες μέρες, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψάχνει και δεν βρίσκει συμμάχους αριστερά της ΝΔ.
Για
Αρμόδιες πηγές εκφράζουν αυτοπεποίθηση για τη σύνταξη ενός άρτια τεκμηριωμένου νομικού κειμένου το οποίο δεν θα μπορεί να αποδομήσει πειστικά η ΝΔ για την οποία πιστεύουν ότι έχει προαποφασίσει να αποδώσει στον βουλευτή Σερρών κατηγορίες για πλημμέλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μελετήσει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το αίτημα που προσπαθεί να συντάξει, επίσης για κακούργημα, παρόλο που δεν έχει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών (του λείπουν 4).
Από τους ανεξάρτητους βουλευτές φαίνεται πως βρίσκεται κοντά με την Αθηνά Λινού (προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ) και την Αρετή Παπαϊωάννου (προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας). Οταν θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του αιτήματος, θα το θέσουν υπόψη της Νέας Αριστεράς που θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το υποστηρίξει, με τις γνωστές εσωκομματικές δυσκολίες που πάντα αναφύονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Δύσκολη άσκηση ισορροπίας για την Κουμουνδούρου είναι η αντιμετώπιση του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, παρόλο που τα αδικήματα που τον αφορούν έχουν παραγραφεί. Αν, για παράδειγμα, αποδώσουν στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορίες για πλημμέλημα, δεν θα είναι εύκολο να διαχειριστούν τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν. Στην αντίθετη περίπτωση, θα έχουν, ενδεχομένως, εσωκομματικό πρόβλημα.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει καταβάλει προσπάθειες για τη συγκρότηση αντιπολιτευτικού μετώπου γύρω από ένα κοινό αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Δεν βρήκε ευήκοα ώτα ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλ. Χαρίτση συμφώνησαν να συναντηθούν, ενώ δεν έχει διαψεύσει πληροφορίες ότι θέλει να απευθυνθεί, επίσης, στην Ελληνική Λύση και τη Νίκη.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τάσσεται υπέρ της απόδοσης κατηγοριών και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, κάτι με το οποίο φαίνεται πως διαφωνούν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμφωνεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει εδώ και καιρό στείλει σε όλα τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης ένα πολυσέλιδο κατηγορητήριο, για το οποίο αδιαφόρησαν.
Είναι προφανές ότι σε σχέση με την Προανακριτική, εμπλέκεται η νομική με την πολιτική και την επικοινωνιακή διάσταση, με αποτέλεσμα την απόλυτη ασυνεννοησία στο χώρο της προοδευτικής αντιπολίτευσης ακόμη και μεταξύ κομμάτων που επί της ουσίας συμφωνούν.
Ανεξάρτητα, πάντως, από όσα συμβαίνουν στην αντιπολίτευση, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο για την κυβέρνηση που δεν αποκλείεται να βρεθεί απέναντι σε νέα συλλαλητήρια, με πρωτοβουλία συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
#ΚΩΣΤΑΣ_ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ #ΤΕΜΠΗ #ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ #ΠΑΣΟΚ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παγκόσμια ανησυχία για τον «πυρετό της κοιλάδας»: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της νόσου στις ΗΠΑ
- Νέα Σμύρνη: Τα πρωτοφανή επεισόδια – Ο ξυλοδαρμός του 34χρονου συλληφθέντα
- Όταν ο Πάπας Λέων ΙΔ' είχε γευματίσει με... τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο - Η απίστευτη αποκάλυψη Ελληνίδας σκηνοθέτριας
- Άγχος: «Σκότωσέ» το με μια μόνο κίνηση το πρωί
- Πότε συμφέρει η σύνταξη με πλασματικά έτη
- Ποιες τρεις κατηγορίες ιδιοκτητών θίγονται
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Παρασκευή 9 Μαΐου
- Απόπειρα αρπαγής παιδιού στη Σύρο
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πτώση της θερμοκρασίας με ενίσχυση των ανέμων, υποχώρηση της σκόνης και τοπικές βροχές
- Η Χρύσα Μιχαλοπούλου ταξίδεψε στην Αίγυπτο - Δείτε φωτογραφίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Τραγωδία στην Κύθνο: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε 50χρονος ψαράς
- Οι τελευταίες μέρες του ναζισμού - Τα μεγάλα γεγονότα
- Ελλάδα - Αίγυπτος: Η επικράτηση του πολιτικού ρεαλισμού
- Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο - Φωτιά και έκρηξη σε εν κινήσει μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ
- Αλλάζει κι επίσημα το καθεστώς προστασίας των λύκων στην ΕΕ
- Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας 2025Α: Πότε και πού θα γίνουν οι εξετάσεις, η λίστα με τα εξεταστικά κέντρα
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ζελένσκι
- Η Αλίσια Βικάντερ επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από 17 χρόνια
- Ογδόντα χρόνια μετά ο φάκελος «γενικευμένη διεθνής πολεμική σύγκρουση» βγαίνει από το χρονοντούλαπο
- Γιάννης Κωνσταντινίδης: Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για το ΠΑΣΟΚ

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Αντίστροφη μέτρηση για την Προανακριτική
- Έρχονται αλλαγές στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
- ΔΥΠΑ - Κοινωνικός τουρισμός 2025: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση
- Ε3: Έχει υποβληθεί ήδη το 25% των δηλώσεων επιχειρηματικής δραστηριότητας
- Ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Αθηναίων
- Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά πιο αυστηρό έλεγχο για τις ξένες επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της ΕΕ
- Έντυπο Ε2: Υποβλήθηκε το 40%των δηλώσεων για τα εισοδήματα από ακίνητα
- Φορολογική Μεταρρύθμιση ή ικανοποίηση δημοσκοπικών «αναγκών»;
- Ελλάδα - Αίγυπτος: Η επικράτηση του πολιτικού ρεαλισμού
- Οι τελευταίες μέρες του ναζισμού - Τα μεγάλα γεγονότα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάτρα: Σαν από «θαύμα» σώθηκαν τέσσερις φοιτητές μετά από τροχαίο
- ΦΠΑ: Μηνιαία δήλωση για 5.000 νεοσύστατες επιχειρήσεις στο τέλος Μαΐου – Στόχος οι «εξαφανισμένοι έμποροι»
- Έως και 34 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σήμερα το θερμόμετρο
- Κασσελάκης: πονηρός ή κορόιδο;
- Η καλή διατροφή καθυστερεί την έμμηνο ρύση στα κορίτσια και σώζει από σοβαρές ασθένειες
- Κι άλλα καλά νέα: Nέα ανοσολογική θεραπεία για τον καρκίνο έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα
- Εκατέρωθεν μπαράζ επιθέσεων στην Ουκρανία παρά την εκεχειρία που κήρυξε το Κρεμλίνο
- Έκρηξη σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο – Στο νοσοκομείο 15χρονη με σοβαρά εγκαύματα
- Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Τραμπ - Ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Κύπρο
- Νετζήπογλου: «Παίζουμε τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, οπότε πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά»