Αντιπρόεδρος UEFA για κορονοϊό: Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, το ποδόσφαιρο θα σταματήσει

O Μικέλε Ούβα, αντιπρόεδρος της UEFA, μιλώντας στα μικρόφωνα της RAI Radio 1, τόνισε ότι το ποδόσφαιρο θα σταματήσει εξαιτίας του κορωνοϊού (COVID-19), μονάχα εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Προσπαθούμε να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί. Βρισκόμαστε σε φάση αναμονής, παρακολουθούμε την κατάσταση χώρα με τη χώρα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις

κυβερνητικές ενδείξεις των κάθε κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός παράγοντας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Την απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, περιλαμβάνει η νέα απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό (COVID-19) και αφορά όλους τους δήμους των περιοχών Εμίλια Ρομάνια, Φρίουλι Βενέτσια, Λομπαρντία, Βένετο και Πιεμόντε.

Η διεξαγωγή εκδηλώσεων και αγώνων επιτρέπεται, όπως και οι προπονήσεις, πίσω από κλειστές πόρτες στους δήμους, εκτός από εκείνους που βρίσκονται στην «κόκκινη περιοχή» της λοίμωξης, όπου η απαγόρευση είναι συνολική.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, εκτός από το ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ίντερ, τα άλλα παιχνίδια τα οποία θα πρέπει να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», είναι οι αναμετρήσεις Ουντινέζε-Φιορεντίνα, προγραμματισμένη για το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, αλλά με πιθανότητα να… μεταφερθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου, Σασουόλο-Μπρέσια, Πάρμα–ΣΠΑΛ και Μίλαν-Τζένοα (όλες προγραμματισμένες για την 1η Μαρτίου).

Εξάλλου, η επαναληπτική αναμέτρηση της Ίντερ με την Λουντογκόρετς για τους «32» του Europa League, αποφασίστηκε να διεξαχθεί επίσης χωρίς θεατές.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣUEFAΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα