Ανθρωπιστική τραγωδία στο Κραματόρσκ: Τουλάχιστον 50 άμαχοι νεκροί, αλληλοκατηγορίες Κιέβου - Μόσχας για την πυραυλική επίθεση

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν - μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά - ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα σε πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν - εκ των οποίων 5 παιδιά - και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποίουσαν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Αυτός είναι ο νεότερος απολογισμός που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, ενώ νωρίτερα

ο ίδιος είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 39 νεκρούς και 87 τραυματίες. «Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», είχε επισημάνει.

Δημοσίευσε, μάλιστα, στο Διαδίκτυο μια φωτογραφία όπου φαίνονται πολλά πτώματα στο έδαφος δίπλα σε βαλίτσες και άλλες αποσκευές. Δίπλα τους στέκονταν ένοπλοι αστυνομικοί. Το Reuters, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

Στη δεύτερη διαδικτυακή του ανάρτηση, ο Κιριλένκο ανέφερε πως στον νέο απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την μεταφορά τους σε νοσοκομείο και σε ιατρικά κέντρα. Παράλληλα ανέφερε ότι ακόμη 98 άνθρωποι νοσηλευόνται τραυματισμένοι.

Dozens killed and injured by a Russian missile strike that targeted a train station in Kramatorsk, a city in Donetsk oblast. Thousands of people were at the station trying to evacuate pic.twitter.com/UsJsyfEIvG

— Anastasiia Lapatina (@lapatina_) April 8, 2022

Για «κακό δίχως όριο» κάνει λόγο ο Ζελένσκι

Νωρίτερα σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε το «κακό δίχως όριο» που έχει εξαπολύσει η Ρωσία.

«Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

❗️The first seconds after the shelling of the station in Kramatorsk.#Ukraine #Russia #TPYXA pic.twitter.com/aqZXfagLLA

— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) April 8, 2022

Ουκρανική προβοκάτσια καταγγέλλει η Μόσχα

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για το πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία σήμερα.

Σύμφωνα με το RIA, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.

Δημοσίευσε, παράλληλα, ανακοίνωση των αρχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που συνοδεύεται από σοκαριστικές φωτογραφίες:

Ένα πυραυλικό χτύπημα πραγματοποιήθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρησης εκκένωσης. Συντρίμμια από τον πύραυλο Tochka-U έπεσαν σε κοντινή απόσταση από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Αυτό το απαρχαιωμένο πυραυλικό σύστημα της σοβιετικής εποχής δεν χρησιμοποείται από την DNR, την LNR ή τη Ρωσική Ομοσπονδία. Χρησιμοποιείται μόνο από Ουκρανούς μαχητές.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ολεξάντρ Χονκαρένκο, περίπου 4.000 άνθρωποι - οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά - βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ όταν επλήγη σήμερα από ρωσικούς πυραύλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανθρωπιστική, Κραματόρσκ, Τουλάχιστον 50, Κιέβου - Μόσχας,anthropistiki, kramatorsk, toulachiston 50, kievou - moschas