Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

«Σε ουδέτερο χρόνο οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Πέρα και πάνω από όλα η Δημόσια Υγεία» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση αφήνοντας.

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας, αρκεί οι εταιρείες να είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στην τηλεόραση.

Όπως είπε ο ίδιος στο Open: «Εάν η επιστημονική εκτίμηση ήταν ότι στο 70% των εμβολιασμών θα έχουμε χτίσει

το τείχος ανοσίας, βεβαίως και μέσα στο καλοκαίρι θα το έχουμε φτάσει. Πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες θα είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους. Σε ουδέτερο χρόνο οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Πέρα και πάνω από όλα η Δημόσια Υγεία».

Και πρόσθεσε: Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, αυτό είναι κάτι το οποίο συζητείται. Μέσα στην κρίση, με γεμάτα τα Νοσοκομεία και με τη διπλή υποχρέωση των υγειονομικών και να εμβολιάζουν και να νοσηλεύουν, προφανώς δεν θα άνοιγε τέτοιο θέμα.

Όμως, σύμφωνα με το News4Health.gr, σε ουδέτερο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε το Σεπτέμβριο, υπάρχει πάνω στο τραπέζι, ειδικά για δομές πρώτης ανάγκης, στις οποίες οι υγειονομικοί μας, οι επαγγελματίες υγείας έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι η σκέψη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού, ενώ υπογράμμισε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης.

«Ο εμβολιασμός πουθενά στον κόσμο δεν είναι υποχρεωτικός. Πράγματι ο Ιταλός Πρωθυπουργός έκανε αυτή την κίνηση. Να δούμε πώς θα υλοποιηθεί. Είμαι πάντα υπέρ της σύνθεσης και αυτό προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω μέσα σε αυτή την τεράστια κρίση» είπε.

Και καταλήγοντας φρόντισε να τονίσει ότι το ΕΣΥ άντεξε και ενισχύθηκε παρόλα τα προβλήματα. «Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που είχε τεράστια προβλήματα, ήρθαμε και το ενισχύσαμε, το στηρίξαμε. Η δύναμή του είναι η σύνθεση των δυνάμεων, υγειονομικών, ιατρών, νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού, διοικητικών. Δεν ήρθαμε να διαιρέσουμε, ήρθαμε να συνθέσουμε. Όμως όταν πρόκειται για τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή μπαίνει πέρα και πάνω από όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοικτό,anoikto