Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια και τον Ιούνιο, δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8

Η πορεία της οικονομίας θα κρίνει αν θα υπάρξουν μειωμένα ενοίκια για τους επιχειρηματίες και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο το μέτρο των μειωμένων ενοικίων για τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τα μέτρα κατά του κορονοϊού, να ισχύσει και για τον Ιούνιο, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA. «Για τον Ιούνιο θα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει η οικονομία για τα ενοίκια. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα

ενοίκια»

Σχετικά με τη «Γέφυρα 2» τόνισε πως «Μέχρι τώρα 22.921 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση. Θα δοθεί παράταση μέχρι τέλος του μήνα για να δηλώσουν και άλλες επιχειρήσεις».

«Όχι Επιστρεπτέα 8»

Αντίθετα με όσα είπε για τα μειωμένα ενοίκια, ο υπουργός ήταν περισσότερο «κάθετος» στο ενδεχόμενο «Επιστρεπτέας 8». «Αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται Επιστρεπτέα 8. Στην Επιστρεπτέα 7 μάλλον θα υπάρξει μια παράταση δύο ημερών. Από τις 700 χιλιάδες αιτήσεις, 250 χιλιάδες είχαν αύξηση τζίρου το ’21 σε σχέση με το ’20. Και 140 χιλιάδες επιχειρήσεις δεν είχαν τζίρο αναφοράς τα 400 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020».

Σε δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

«Για τις φορολογικές δηλώσεις εκτιμούμε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα περίπου σε δύο εβδομάδες για την υποβολή, γιατί θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου. Θα είναι ανοιχτή μέχρι τέλος Ιουλίου, αλλά και όσοι υποβάλλουν τον Αύγουστο δε θα είναι εκπρόθεσμοι», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας για το θέμα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020.

 

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα