Ανεμβολίαστοι: 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει πως οι ανεμβολίαστοι ή μη πλήρως εμβολιασμένοι είναι 11 φορές πιθανότερο να πεθάνουν από κορονοϊό.

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό και άλλες τόσες να νοσηλευτούν σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε από τα CDC, εξέτασε 600.000 περιπτώσεις νοσηλείας ασθενών και θανάτων σε 13 πολιτείες

μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας 92% των κρουσμάτων, 92% των νοσηλειών και 91% των θανάτων αφορούσαν ασθενείς που δεν είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους μη εμβολιασμένους ήταν 8% για τα κρούσματα, 8% για τις νοσηλείες και 9% για τους θανάτους.

«Ο εμβολιασμός προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσησης από κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Δέλτα. Εξετάζοντας τα περιστατικά σε σχέση με τον εμβολιασμό μας δίνονται στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού» αναφέρει η έρευνα.

Ο επικεφαλής του CDC Ροσέλ Βαλένσκι, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι οι ερευνητές «κατέληξαν σε περισσότερα στοιχεία για την ισχύ του εμβολιασμού». «Κοιτάζοντας περιπτώσεις των τελευταίων δύο μηνών όταν η μετάλλαξη Δέλτα κυριάρχησε, εκείνοι που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως ήταν 4,5 φορές πιο πιθανό να κολλήσουν κορονοϊό, περισσότερες από 10 φορές πιθανότερο να νοσηλευτούν και 11 φορές πιθανότερο να πεθάνουν από τη νόσο» λέει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα