Ανδρουλάκης: Αντίπαλοι μας είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι το Ποτάμι

Την άποψη του για την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο ευρωβουλευτής και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για αρνητική εξέλιξη και για λάθη που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο.

Του Τάσου Αδρασκέλα

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ως αιτίες που συνέβαλαν στην έξοδο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη από το ΚΙΝ.ΑΛ. κατά πρώτον το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και κατά δεύτερον το ότι δεν διεξήχθη συνέδριο με εκλεγμένα όργανα.

Τέλος, σημείωσε πως ο ίδιος στηρίζει ενωτικά την προσπάθεια διατηρώντας όμως την άποψή του.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα των δηλώσεων του ευρωβουλευτή:

«Είναι αρνητική εξέλιξη ότι το Ποτάμι έφυγε. Το θετικό σενάριο ήταν να πάμε συσπειρωμένοι και να πάρουμε ένα καλό ποσοστό. Έγιναν λάθη. Έπρεπε να υπάρχει άμεση συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων. Έπρεπε να πάμε σε συνέδριο με εκλεγμένα όργανα. Ήταν ζητήματα που οδήγησαν στη σημερινή πραγματικότητα. Στηρίζω ενωτικά την προσπάθεια αλλά δεν ευνουχίζω την άποψή μου. Χωρίς μεμψιμοιρίες πρέπει να κοιτάξουμε το μεγάλο στόχο, να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση και τη ΝΔ. Το Ποτάμι δεν είναι αντίπαλός μας. Με το Ποτάμι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Το σκοπιανό είναι περιτύλιγμα ήδη ειλημμένων αποφάσεων. Δεν είναι σίγουρο ότι ο κ. Ζάεφ μπορεί να σηκώσει τα βάρη που έχει δεσμευτεί να σηκώσει. Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην εφαρμοστεί. Πώς κάποιοι στην Ελλάδα τοποθετούνται πριν αποδειχθεί ότι ο Ζάεφ μπορεί να σηκώσει το βάρος και ότι η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί.»

Keywords
Τυχαία Θέματα