Άνδρας στις ΗΠΑ κατέστρεψε ελληνικούς αμφορείς αμύθητης αξίας, μέχρι και ισόβια για την πράξη του

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Μουσείο του Ντάλας καθώς κατέστρεψε 3 ελληνικούς αμφορείς του 5ου και του 6ου αιώνα προ Χριστού αξίας 5 εκατ. δολαρίων.

Στα πέντε εκατομμύρια δολάρια αποτιμάται η αξία των ελληνικών αμφορέων που κατέστρεψε σε Μουσείο του Ντάλας, ο Μπράιαν Ερντάνεζ, 21 ετών, ο οποίος συνελήφθη για την κίνησή του αυτή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ερνάντεζ έσπασε τις προθήκες και κατέστρεψε

έναν αμφορέα του 6ου αιώνα προ Χριστού και ένα δοχείο που χρονολογείται από το 450 πΧ. Η κατηγορία εναντίον του μετά τη σύλληψή του επιφέρει ποινή από 5 χρόνια μέχρι και ισόβια στη φυλακή. Την Πέμπτη προφυλακίστηκε ενώ τέθηκε εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Ερνάντεζ χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα με την οποία κατάφερε να σπάσει προθήκες και εκθέματα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μόνο τα δύο ελληνικά αντικείμενα κοστολογούνταν περίπου στα 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακόμα δοχείο που έσπασε και μια κεραμική κατασκευή εκτιμώνται στα 110.000 δολάρια.

Η επίθεση στο Μουσείο του Ντάλας ήρθε τρεις μόλις μέρες μετά την επίθεση στη Μόνα Λίζα στο Λούβρου στο Παρίσι.

{https://twitter.com/FoxNews/status/1532569045282787339}

Ο άνδρας που βρισκόταν σε αμόκ γιατί «θύμωσε με την κοπέλα του», κατέστρεψε στο Ντάλας πολύτιμα αρχαία ελληνικά τεχνουργήματα με τις ζημίες να υπερβαίνουν τα 5 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

#ΗΠΑ #ΜΟΥΣΕΙΟ #ΕΚΘΕΜΑΤΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΣΥΛΛΗΨΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα