Αναβολή για τον Νοέμβριο στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β' Νεκροταφείο, οδηγήθηκε σε αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου 2020, κατόπιν κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή.

Τόσο η πλευρά των συγγενών της 32χρονης, όσο και η πλευρά του δράστη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια, ζήτησαν αναβολή της διαδικασίας. Η αδερφή της Δώρας Ζέμπερη τόνισε ότι η μητέρα της βρίσκεται σε πλήρη

αδυναμία ώστε να παραστεί στο δικαστήριο εξαιτίας της κακής ψυχολογικής της κατάστασης, ενώ η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί, καθώς η συνήγορός του διορίστηκε από το Δημόσιο μερικές ημέρες πριν από τη σημερινή δικάσιμο.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε πλήξει με δεκατέσσερις μαχαιριές την εφοριακό μέσα στο νεκροταφείο, όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της, με σκοπό να τη ληστέψει.

Μετά τη δολοφονία, πέταξε την τσάντα της Δώρας Ζέμπερη σε κοντινό σημείο και πούλησε το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Αρχικά, ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν χρήστης ναρκωτικών, ομολόγησε την πράξη του. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι, με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε

Το δικαστήριο δε δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα