Ανατρεπτική θεωρία για τη δολοφονία του Τζον Λένον, ερευνητής μιλά για σφαίρες από 2 διαφορετικά όπλα

Δεύτερο δράστη πίσω από τη δολοφονία του Τζον Λένον αποκαλύπτουν νέα στοιχεία, που επικαλείται Βρετανός συγγραφέας ο οποίος ερευνά την υπόθεση θανάτου του θρυλικού καλλιτέχνη.

Δεύτερος δράστης «κρύβεται» πίσω από τη δολοφονία του Τζον Λένον; Ο συγγραφέας Ντέιβιντ Γουίλαν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο είδη από σφαίρες για τη δολοφονία του θρύλου των Beatles. Όπως αναφέρει, σφαίρες από δύο διαφορετικά όπλα βγήκαν από το σώμα του Τζον Λένον

κατά τη νεκροψία-νεκροτομή και πιστεύει ότι αυτό ενισχύει τη θεωρία του ότι στη δολοφονία εμπλέκεται και δεύτερος δράστης.

Ο συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός David Whelan έφερε στο φως επίσημα αρχεία που δείχνουν για πρώτη φορά ότι δύο διαφορετικοί τύποι σφαιρών αφαιρέθηκαν από το σώμα του θρύλου της μουσικής μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Ο Whelan πιστεύει ότι ένας «δεύτερος εκτελεστής» θα μπορούσε να έχει εμπλακεί στη δολοφονία του Λένον και τώρα αποκαλύπτει δραματικά νέα στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεσή του.

Η MailOnline ανέφερε τον Απρίλιο πώς ο Whelan είχε ήδη ανακαλύψει αρκετά έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία που έλαβε χώρα όταν ο Λένον και η σύζυγός του Γιόκο Όνο επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Dakota Building με θέα το Central Park της Νέας Υόρκης. Η τριετής έρευνα του Whelan σχετικά με τη δολοφονία ανέδειξε μια σειρά από εξαιρετικές αντιφάσεις - συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης ότι οι ντετέκτιβ μπορεί να έχουν παρεξηγήσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο συνέβη ο πυροβολισμός.

Αποκάλυψη μέρους του φακέλου

Η MailOnline αποκάλυψε αποκλειστικά μέρος του φακέλου του Whelan, συμπεριλαμβανομένου του καταδικασμένου ένοπλου Μαρκ Τσάπμαν - που δημοσιεύεται για πρώτη φορά - στον οποίο, εκτός από τον πρώην Beatle, περιλαμβάνονταν επίσης ο Μάρλον Μπράντο και η πρώην Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι Ωνάση. Τώρα η έρευνα του Whelan έχει επικεντρωθεί στις σφαίρες που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Παραδόξως, μόνο δύο σφαίρες καταχωρήθηκαν στα αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα έγγραφα, παρά το γεγονός ότι ο Τσάπμαν λέγεται ότι πυροβόλησε όλες τις σφαίρες (πέντε) που είχε στο περίστροφό του, 38άρι, τέσσερις από τις οποίες χτύπησαν τον Lennon. Το πού βρίσκονται οι άλλες τρεις σφαίρες που λείπουν είναι άγνωστο. Αλλά οι δύο σφαίρες που αφαιρέθηκαν από το σώμα του Λένον κατά τη διάρκεια της νεκροψίας εγείρουν τα δικά τους ενδιαφέροντα ερωτήματα, λέει ο Whelan, επειδή σημειώνονται ως διαφορετικού τύπου.

Η μία αναγράφεται σε μια απόδειξη από το νεκροτομείο της Νέας Υόρκης, όπου φυλασσόταν το πτώμα του Lennon, ως «1 x 38 cal.SWC», που σημαίνει "Semi-wadcutter" ή σφαίρα με κοίλη αιχμή, σχεδιασμένη να διαχέεται κατά την πρόσκρουση στο στόχο. Η άλλη αναφέρεται απλώς ως «1 x 38cal lead bullet».

Ο Whelan δήλωσε στη MailOnline ότι αν και είναι απίθανο, είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πυρομαχικών σε ένα μόνο περίστροφο. Αλλά ο Τσάπμαν επέμενε πάντα ότι χρησιμοποιούσε σφαίρες με κοίλη αιχμή wadcutter και ήταν εξοικειωμένος με τα όπλα και τα πυρομαχικά από την εποχή που ήταν φύλακας ασφαλείας» πρόσθεσε. «Οι διαφορετικοί τύποι σφαιρών που βρέθηκαν στο σώμα του Τζον Λένον είναι εκρηκτικές πληροφορίες. Ίσως αυτός να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αυτοψία του Λένον δεν διέρρευσε στον κόσμο από τις αρχές, και η επιθυμία της οικογένειας Lennon να παραμείνει η αυτοψία του John ιδιωτική έγινε σεβαστή», σημείωσε.

#BEATLES #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΣΦΑΙΡΕΣ #ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα