Ανακοινώσεις από Κεραμέως για σχολεία, προαγωγικές εξετάσεις και Πανελλήνιες 2021

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί στις 11:00 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπου αναμένεται μεταξύ άλλων να αναφερθεί στις Πανελλήνιες 2021, στο άνοιγμα των σχολείων (Δημοτικά και Γυμνάσια) μετά το Πάσχα, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Παιδείας, όπου η κα Κεραμέως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για

την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων, αλλά και το τι θα συμβεί με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και την παράταση του διδακτικού έτους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας. Μετά τα Λύκεια, παίρνουν σειρά οι μικρότερες τάξεις που θα επιστρέψουν στα θρανία, όπως προανήγγειλε στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self test) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα δημοτικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια στις 11 Ιουνίου.

Οι Πανελλήνιες 2021 αναμένεται να αρχίσουν το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Τέλος, όσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές οδεύουν προς ματαίωση, με την κα. Κεραμέως να αναμένεται να κάνει σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Υπέρ της ματαίωσής τους είναι και οι εκπαιδευτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα