Αμερικανική εταιρεία συμφώνησε με την Τουρκία για έρευνες στη Μεσόγειο

Η συμφωνία θα εφαρμοστεί στο τέλος του έτους ενώ δεν είναι γνωστές ακόμη οι περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία Rowan Companies έδωσε τα χέρια με την «Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας» για να πραγματοποιηθούν οι ανάλογες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας τονίζει πως η πλατφόρμα της Rowan Norway

θα δραστηριοποιηθεί για 100 - 140 ημέρες ενώ η εφαρμογή της θα ξεκινήσει στα τέλη τους έτους. Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φατίχ Ντομνέζ,δε, επιβεβαιώνει κι επίσημα εκ μέρους της Τουρκίας την εν λόγω ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Rowan έχει έδρα το Τέξας κι ανήκει στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης . Παράλληλα, επισημαίνεται πως έχει δραστηριότητες σε πολλά μέρη του κόσμου με συμβατικές γεωτρήσεις με στόλο 27 κινητών μονάδων γεώτρησης ανοιχτής θάλασσας, αποτελούμενη από 23 μονάδες ανυψωτικής γεφυρών και τέσσερις για υπερυψωμένες γεωτρήσεις. Ο στόλος της Εταιρείας δραστηριοποιείται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών του Μεξικού, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νορβηγίας, της Βόρειας Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου και του Τρινιντάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα