Αλιάκμονας: Προσωρινά κρατούμενη η 29χρονη μητέρα, «εάν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έσωζα το μωρό»

Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών μωρό της στον Αλιάκμονα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η 29χρονη μητέρα - η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για το θάνατο του βρέφους της στον Αλιάκμονα - κρίθηκε προφυλακιστέα, καθώς δεν κατόρθωσε να πείσει τον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αντώνη Μπιδέρη, η 29χρονη ισχύριστηκε πως μετανιώνει για το ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα,

Ο ανακριτής ωστόσο διέταξε την

προσωρινή της κράτηση, ζήτησε να προσκομιστεί σχετικό βιντεοληπτικό υλικό (από όλη τη διαδρομή που διένυσε η γυναίκα), ενώ διέταξε και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σημειώνεται πως η 29χρονη οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας περί τις 11:00, υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μπήκε στο κτίριο από το υπόγειο γκαράζ.

Η απολογία της κράτησε συνολικά τρεις ώρες και επτά λεπτά:

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θέλω να είχα τότε βοηθήσει το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δε το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό χωρίς να το προσέξω», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος της δήλωσε ότι θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με δόλο σε θανατηφόρα έκθεση.

#ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ #ΒΕΡΟΙΑ #ΜΗΤΕΡΑ #ΜΩΡΟ #ΒΡΕΦΟΣ #ΠΑΙΔΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα