Αλέξης Τσίπρας: Ο λόγος που δεν πάει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την προσύνοδο των ηγετών του PES αλλά δεν θα πάει «λόγω υποχρεώσεων».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, αν και δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την αυριανή καθιερωμένη προσύνοδο των ηγετών του PES , ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (29-30 Ιουνίου), ενημέρωσε ότι δε θα μπορέσει να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Η είδηση αυτή έχει δημιουργήσει εικασίες ότι η τριήμερη αφωνία της ηγεσίας της Κουμουνδούρου φτάνει στο τέλος και ότι σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί η πρώτη μετεκλογική σύσκεψη οργάνου το κόμματος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία επιβεβαίωση αυτών των εκτιμήσεων.

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Ομπρέλα

Παράλληλα, διέρρευσε στη δημοσιότητα ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου θα γίνει διαδικτυακά πανελλαδική συνάντηση της Ομπρέλας, εκτός να τις ίδιες ημέρες αποφασιστεί τελικά συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Ανδρουλάκης πάει Βρυξέλλες

Στον αντίποδα της επιλογής Τσίπρα να μην παρευρεθεί στη προσύνοδο των Σοσιαλιστών, από την Χαριλάου Τρικούπη ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συμμετάσχει κανονικά σε αυτήν. Προφανές, επίσης, είναι ότι ο κύριος Ανδρουλάκης θα ενημερώσει τους ηγέτες του PES για τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ #ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα