Άλεκ Μπάλντουιν: Τα τραγικά δυστυχήματα σε γυρίσματα κινηματογραφικών παραγωγών

Ξύπνησε μνήμες η υπόθεση με τον Άλεκ Μπάλντουιν, τρεις φορές ακόμα ηθοποιοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε γυρίσματα ταινίας κατα λάθος

Το τραγικό δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust στο οποίο σκοτώθηκε η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίστηκε σοβαρά ο σκηνοθέτης Τζόελ Σούζα, από το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπόλντουιν , δεν είναι το πρώτο στην ιστορία του Χόλιγουντ. Τρεις φορές ακόμα ηθοποιοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε γυρίσματα ταινίας κατα λάθος και συγκεκριμένα:

Το Κοράκι, 1993

να από τα πιο γνωστά και τραγικά συμβάντα στην

ιστορία ήταν ο θάνατος του Μπράντον Λι, γιου του Μπρους Λι, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» το 1993.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1993. Στις 31 Μαρτίου 1993, είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και παρέμεναν μόνο τρεις ημέρες για να τελειώσει ο Λι τα γυρίσματα. Εκείνη τη νύχτα μαγνητοσκοπούσαν μία σκηνή στο στούντιο Καρόλκο, στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνα, όπου ο πρωταγωνιστής Eric Draven -Μπράντον Λι- πυροβολείται από τον Funboy, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι.

Σε αυτή τη σκηνή ο Μπράντον Λι πυροβολείται στην πραγματικότητα.

Στην αρχή, το συνεργείο και οι λοιποί ηθοποιοί υπέθεσαν ότι υποδυόταν τον ρόλο του. Μια κίνηση μάλιστα του χεριού του, η οποία έδινε την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να δείξει, σχολιάστηκε ως «απίστευτη ερμηνεία» από τους παρευρισκόμενους.

Γρήγορα όμως συνειδητοποιήσαν ότι δεν πρόκειται για υποκριτική και πως ο ηθοποιός είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά και την σπονδυλική στήλη από μία σφαίρα. Μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Γουίλμινγκτον, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έξι ωρών.

Οι έμπειροι χειρουργοί πάλεψαν να του σώσουν τη ζωή με όποιο κόστος, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Μπράντον Λι δηλώθηκε νεκρός στις 31 Μαρτίου 1993, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 28 ετών.

The Twilight Zone, 1982

Άλλη μία τραγωδία έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 1982, στα πλατό της ταινίας «The Twilight Zone» σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg). Κατά τη διάρκεια μίας σκηνής με ψεύτικες εκρήξεις, ο πιλότος ενός ελικοπτέρου που συμμετείχε στη σκηνή, έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη πάνω στους ηθοποιούς, Βικ Μόροου και δύο μικρές Βιετναμέζες. Κανένας από τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Το περιστατικό που στοιχειώνει ακόμα και σήμερα τον Σπίλμπεργκ, έγινε η αιτία ν' αλλάξουν οι κανονισμοί σχετικά με την παιδική εργασία σε κινηματογραφικά σετ και σε σκηνές που απαιτούν ειδικά εφέ.

Cover Up, 1984

To 1984, o ηθοποιός Τζον-Έρικ Χέξουμ έχασε τη ζωή του στο σετ της τηλεοπτικής σειράς όταν αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο Χέξουμ που υποδυόταν τον Mac Harper, στις 12 Οκτωβρίου του 1984 βρισκόταν στο σετ περιμένοντας να ξεκινήσει το γύρισμα. Ωστόσο αυτό καθυστερούσε αρκετά. Σε κάποια στιγμή, ο ηθοποιός πήρε ένα περίστροφο Magnum 44 και αστειευόμενος ότι έπαιζε ρώσικη ρουλέτα το έβαλε στο κεφάλι του και τράβηξε τη σκάνδαλη. Το όπλο ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες. Τα τελευταία λόγια του Χάρπερ προτού τραβήξει τη σκανδάλη ήταν «Πιστεύεις αυτές τις ανοησίες;».

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση και στις 18 Οκτωβρίου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Στην «ΧΧΧ» του 2002, ο Harry O'Connor, κασκαντέρ του Vin Diesel σκοτώθηκε για τις ανάγκες μίας σκηνής έπρεπε να προσγειωθεί από ένα αερόστατο σε ένα υποβρύχιο, κρεμασμένο από ένα σκοινί. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή αφού, πιστεύοντας ότι δεν τα έχει πάει καλά με την πρώτη, ζήτησε από τον σκηνοθέτη να το γυρίσουν ξανά. Τη δεύτερη φορά, όμως, το σκοινί άργησε να κατέβει, ο Connor χτύπησε πάνω σε μία γέφυρα και σκοτώθηκε ακαριαία. Ο σκηνοθέτης Rob Cohen αποφάσισε να συμπεριλάβει τη σκηνή στην ταινία, όχι όμως το συγκεκριμένο περιστατικό, σε ένδειξη σεβασμού στον άτυχο άντρα.

Το «Τοp Gun», που έκανε διάσημο τον Τομ Κρουζ, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αρτ Σολ. Ο 58χρονος, ένας από τους πιο γνωστούς πιλότους εκείνων των εποχών, είχε προσληφθεί για να βοηθήσει στις σκηνές με τις αερομαχίες. Σε κάποιες από αυτές και ενώ η κάμερα έγραφε, φαίνεται ότι ο Σολ έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου και έπεσε στον Ειρηνικό. Ποτέ δεν βρέθηκαν τα απομεινάρια του αεροσκάφους, ούτε το πτώμα του άτυχου πιλότου. Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Έχω ένα πρόβλημα. Έχω ένα πραγματικό πρόβλημα».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην ταινία «The Final Season», το 2007. Την ώρα που ο καμεραμάν Ρόναλτ Σλοτζχάουερ τραβούσε πλάνα από ένα γήπεδο μπέιζμπολ. Το ελικόπτερο έπαθε βλάβη και έπεσε, με αποτέλεσμα ο πιλότος και ο παραγωγός να τραυματιστούν σοβαρά. Ο Σλοτζχάουερ τραυματίστηκε θανάσιμα.

Νέα τροπή με τη σφαίρα, ήταν κανονική

Η υπόθεση πάντως φαίνεται πως λαμβάνει ανεξέλεγκτη τροπή αφού σωματείο που ειδικεύεται στα όπλα που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουντ ανέφερε στη Daily Mail ότι το φυσίγγιο που σκότωσε την άτυχη γυναίκα ήταν αληθινό και όχι άσφαιρο!

Η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς πέθανε σχεδόν ακαριαία όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του Μπάλντουιν με το σωματείο να ενημερώνει τα μέλη του με e-mail ότι η σφαίρα ήταν αληθινή. Η DailyMail.com έχει επίσης στη διάθεσή της τη συνομιλία με το τηλεφώνημα στο 166, το οποίο έγινε από τον χώρο των γυρισμάτων. Στο τηλεφώνημα ακούγεται μια γυναίκα να λέει: «Εχουμε δυο ανθρώπους που έχουν πυροβοληθεί κατά λάθος!».

Η πρώτη ανάρτηση του Μπάλντουιν: «Έχει ραγίσει η καρδιά μου»

Ο Άλεκ Μπάλντουιν στην πρώτη του ανάρτηση στα social media, μετά το τραγικό συμβάν δηλώνει πως «έχει ραγίσει η καρδιά του» και πως «συνεργάζεται με την αστυνομία», στα πρώτα του λόγια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο ηθοποιός δηλώνει πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και την λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε την ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά».

{https://www.instagram.com/p/CVVhK9IJY3T/?utm_source=ig_embed}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλεκ Μπάλντουιν,alek balntouin