Αισιοδοξία Στουρνάρα για την οικονομία: Προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ στο 4.25% για φέτος

Ο Γιάννης Στουρνάρας παρέδωσε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Βουλής την ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνοντας την ανάγκη εμβολιασμών.

Τη σημασία της επιτάχυνσης του εμβολιασμού για την βελτίωση του οικονομικού κλίματος, επεσήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας που

παρέδωσε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Βουλής την ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

«Για πρώτη φορά είμαστε τόσο αισιόδοξοι» τόνισε ο Διοικητής και χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο ανάκαμψης για τα επόμενα χρόνια.

Προέβλεψε αύξηση του ΑΕΠ στο 4,2% για φέτος, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί ανέφικτο να έχουμε μια δεκαετία με μέσο όρο ανάπτυξης 3,5%. Για τον επόμενο χρόνο η πρόβλεψη αναθεωρήθηκε στο 5,3%.

«Η πλήρης απορρόφηση των χρημάτων εξαρτάται από τον συντονισμό του κράτους και των τραπεζών, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος», είπε ο κ Στουρνάρας.

Σε ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών για τις αβεβαιότητες που απορρέουν από την μετάλλαξη του κορονοιου, ο Διοικητής υποστήριξε ότι «τα ζυγίσαμε αρνητικά και θετικά και το ζύγι που προκύπτει είναι αν αλλάξει η φετινή πρόβλεψη θα είναι οριακά προς το καλύτερο, παρά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού», ενώ υποστήριξε ότι η αβεβαιότητα είναι λιγότερη φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα