Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ 3-2: Ολλανδικό «χαστούκι» για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Αϊντχόφεν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Ο «δικέφαλος του βορρά» παρότι μπήκε δυναμικά στον αγώνα δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και έτσι οι Ολλανδοί έκαναν την μεγάλη ανατροπή, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας και μπαίνοντας στην μάχη για την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης.

Με τον

καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας για τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» άνοιξε από πολύ νωρίς το σκορ (4’) μετά από σουτ του Τζόλη που βρήκε στο σώμα του Βαρέλα, αλλάζοντας την πορεία της μπάλας (έβγαινε άουτ) στέλνοντας την στα δίχτυα για το 0-1.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους γηπεδούχους με τον Μάλεν να σκοράρει στο 10’ και τον επόπτη να υποδεικνύει οφσάιντ, σε μια φάση που ο νεαρός επιθετικός καλυπτόταν από τους παίχτες του ΠΑΟΚ. Καθώς όμως στο Europa League δεν υπάρχει το VAR, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 13’, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Α. Ζίβκοβιτς και μια γλυκιά μπαλιά του Σβαμπ, ο Τζόλης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην εστία του Εμβογκό κάνοντας το 0-2.

Η Αϊντχόφεν έδειξε την διάθεση να αντιδράσει όμως ο ΠΑΟΚ δεν άφησε πολλά περιθώρια. Στο 20’ οι παίχτες των γηπεδούχων συνδυάστηκαν ωραία και η μπάλα έφτασε στον Γκάκπο. Εκείνος πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς από διαγώνια θέση και μείωσε για τους Ολλανδούς για το 1-2.

Ακολούθησαν πολλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, με την Αϊντχόφεν να πιέζει και να ψάχνει για ένα δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και οι Ολλανδοί έκλεβαν συνεχώς την μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μάλεν βρέθηκε στο 42’ στη μεγάλη περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να προλαβαίνει να απομακρύνει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρικά για την Αϊντχόφεν. Στο 50’ οι γηπεδούχοι χτύπησαν και πάλι από τα δεξιά, με τον Γκάκπο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας και να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι για τον Μαντουέκε που σκόραρε με δεξί σουτ στην κίνηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα