Ολυμπιακός – Μπασκόνια 76-90: Πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός, που παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, ηττήθηκε από την Μπασκόνια με 90-76 στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές, αλλά έκαναν την αντεπίθεση τους και πλησίασαν στο σκορ. Οι ελλείψεις, όμως, στη φροντ λάιν, τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη δεν του επέτρεψαν να κάνει την ανατροπή.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε καλά το ματς και πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους του Ολυμπιακού

στο ματς (5-2). Οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν επιθετικά και η Μπασκόνια μ΄ένα μικρό σερί 6-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (5-8).

Η ομάδα του Πειραιά έβρισκε λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά οι Βάσκοι κράταγαν σταθερά τα ηνία του σκορ (11-13).

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πιέσουν στην άμυνα, καθώς λόγω της λειψανδρίας δεν μπορούσαν να ρισκάρουν να φορτωθούν με φάουλ. Η Μπασκόνια το εκμεταλλεύτηκε έβρισκε σκορ και από κοντά και από μακριά και στο τέλος του πρώτου δκεαλέπτου προηγήθηκε με 8 πόντους (15-23).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και με καλάθι του Χένρι για πρώτη φορά έφτασε τους 10 πόντους (15-25). Ο Ολυμπιακός έκανε και αρκετά λάθη στο παιχνίδι και αυτό δεν του επέτρεπε να μείνει κοντά στο σκορ. Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε το μέγεθος των παικτών της και «χτύπαγε» την ελλιπή φροντ λάιν των ερυθρολεύκων (21-36). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε αλχημείες για να καλύψει τα κενά της ομάδας, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στους Βάσκους (31-47).

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν φανταστικός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής έκανε ότι ήθελε, πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και έριξε τη διαφορά στους 11 (36-47). Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε μαζί Τζένκινς και ΜακΚίσικ και αυτοί βοήθησαν αμυντικά, έπαιξαν πιο σκληρά και δυσκόλεψαν τους αντιπάλους τους. Η διαφορά στο ματς συνέχιζε να πέφτει και με καλάθι του Σλούκα έφτασε τους 10 πόντους (39-49).

Διαβάστε τη συνέχεια στο overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα