Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση: Κόλπα για την εκλογή του ΠτΔ και τις πρόωρες εκλογές

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στη Βουλή με αφορμή την Συνταγματική Αναθεώρηση και συγκεκριμένα το άρθρο 32 σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό είναι ραγδαίες, καθώς αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου πως η απόφαση της ΝΔ να κατεβάσει δικό

της ψηφοδέλτιο και να υπερψηφίσει το άρθρο 32 του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αναγκάσει την κυβερνητική πλειοψηφία να κάνει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν ως μη συμβατά.

Με λίγα λόγια σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επεξεργάζεται σχέδιο ώστε να αποσύρει ορισμένους βουλευτές του από την ψηφοφορία ώστε το επίμαχο άρθρο να μην συγκεντρώσει 180 βουλευτές τώρα και για την αναθεώρηση του να απαιτηθεί η αυξημένη πλειοψηφία από την επόμενη Βουλή.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία, καθώς με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε η παραδοχή του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου πως η απόφαση της ΝΔ να κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο και να υπερψηφίσει το άρθρο 32 του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αναγκάσει την κυβερνητική πλειοψηφία να κάνει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν ως μη συμβατά.

Επίσης, δεν άργησε και η ανακοίνωση από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδή τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τους βουλευτές του απο την ψηφοφορία του άρθρου 32 για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απο την διάλυση της Βουλής. «Επι αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ κι αυτό είναι πολύ μεγάλο ολίσθημα. Δεν είναι στάση ευθύνης απέναντι στον κοινοβουλευτισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ας έχετε το στοιχειώδης πολιτικό ήθος να μην τοποθετήστε επι ψευδών ειδήσεων» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα