Άγρια κόντρα Μιχελογιαννάκη – Καραγιαννίδη

Πόλεμος ξέσπασε στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Γιάννη Μιχελογιαννάκη και του Χρήστου Καραγιαννίδη με αφορμή το Σκοπιανό.

«Οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό»» αναφέρει ο Γ. Μιχελογιαννάκης στην απάντηση του προς τον Χρήστος Καραγιαννίδη ο οποίος σύμφωνα

με πληροφορίες ζήτησε την διαγραφή του κ. Μιχελογιαννάκη.

Νωρίτερα, ο Γ. Μιχελογιαννάκης είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ λέγοντας πως θα πρέπει να αποσύρει τα περί διαδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσα στα ελληνικά σχολεία.

«Επειδή ο κύριος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως «ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη. Άραγε, ως «ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστέυω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο;

Τέλος, είναι «ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας;» συμπληρώνει ο Γ. Μιχελογιαννάκης στην απάντηση του και τονίζει πως «να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη» Απο πλευρά του ο Χ. Καραγιαννίδης υποστήριξε πως είναι «ντροπή» του Γ. Μιχελογιαννάκη να αποκαλύπτει με διαρροές μια συζήτηση που διεξάγεται μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα