Αγοραστός για Προσφυγικό: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση «ομηρίας»

Ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό και παράλληλη οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Ελλάδα, ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας

στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), συμμετέχοντας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων», o κ. Αγοραστός υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί ένα modus vivendi της Ευρώπης με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, με τα θαλάσσια σύνορα να είναι ανοιχτά και τα σύνορα προς την Ευρώπη να παραμένουν κλειστά».

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σηκώνει το βάρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προβλήματος και η λύση πρέπει να δοθεί από την Ευρώπη, με τη στήριξη, όχι μόνο των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «περισσότερα από 5 εκατομμύρια Έλληνες είναι οικονομικά ανενεργοί, οι άνεργοι ξεπερνούν τους 850.000 ενώ ο ενεργά οικονομικός πληθυσμός μόλις που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα