Αυτός είναι ο υποψήφιος του CDU για διάδοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία

Ο επικεφαλής του CDU Άρμιν Λάσετ θα είναι και υποψήφιος των CDU/CSU για να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της Γερμανίας. 

Ο Άρμιν Λάσετ είναι ο υποψήφιος που κέρδισε τη στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ ώστε να τη διαδεχτεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο νέος ηγέτης του CDU υποστηρίχθηκε από το 77,5% της ηγεσίας του κόμματος. Ο αντίπαλός του Μάρκους Σέντερ που ηγείται του αδελφού βαυαρικού κόμματος CSU, πήρε το 22,5% των ψήφων, ενώ στις δηλώσεις του δέχθηκε την ήττα και σημείωσε πως μόνο ένα «ενωμένο κόμμα» θα είναι επιτυχημένο στις κάλπες.

Η Άνγκελα Μέρκελ που παραμένει καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 θα αφήσει τη θέση της έπειτα από 16 χρόνια στις Ομοσπονδιακές Εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Ο Λάσετ που έχει υποστρεί στο παρελθόν αρκετές εσωκομματικές ήττες, είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες πολιτικές του, το πάθος του για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ικανότητά του να συνδέεται με τις κοινότητες των μεταναστών.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δεν εξέφρασε προτίμηση μεταξύ των δύο υποψηφίων. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ποτέ μέχρι σήμερα ο ηγέτης του μικρότερου από τα δύο κόμματα του συνασπισμού δεν έχει βάλει τον δικό του ηγέτη ως υποψήφιο στις Ομοσπονδιακές Εκλογές. Ο συνασπίσμός των συντηρητικών κομμάτων αντιμετωπίζει κάμψη της δημοφιλίας της για τη διαχείριση της πανδημίας, φτάνοντας ως και το 27% στις δημοσκοπήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός, CDU, Μέρκελ,aftos, CDU, merkel