Νέο αυστηρό μήνυμα από Τσεφερίν: «Να μην προχωρήσει η Εuropean Super League» (βίντεο)

«Υπάρχει ακόμη χρόνος, για ν΄ αλλάξουν γνώμη οι συγκεκριμένες ομάδες. Έχουν κάνει ένα τεράστιο λάθος, αλλά όλοι μας κάνουμε λάθη. Αρκεί να το καταλάβουν και ν' αλλάξουν γνώμη», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, κάνοντας «άνοιγμα» στους «επαναστάτες» 

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στις 12 ομάδες που αποφάσισαν τη δημιουργία της European Super League και τόνισε στους

συγκεκριμένους συλλόγους να μην προχωρήσουν στο συγκεκριμένο εγχείρημά τους.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στην πόλη Μοντρέ της Ελβετίας, ο πρόεδρος της UEFA κάλεσε τις 12 ομάδες να... κάνουν πίσω, ν' αλλάξουν γνώμη και να ακυρώσουν τη συγκεκριμένη κίνηση, που έχει επιφέρει πολλές αντιδράσεις, ακόμα και από τους φιλάθλους των συλλόγων που αποφάσισαν να «επαναστατήσουν».

«Υπάρχει ακόμη χρόνος, για ν΄ αλλάξουν γνώμη οι ομάδες. Έχουν κάνει ένα τεράστιο λάθος, αλλά όλοι μας κάνουμε λάθη. Αρκεί να το καταλάβουν και ν' αλλάξουν γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Τσέφεριν. Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς UEFA τη Δευτέρα (19/04) υπήρξε απειλή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις (συλλόγων και εθνικών ομάδων), αλλά και των παικτών που θα λάβουν μέρος στη νέα διοργάνωση. Ο πρόεδρος της UEFA έκανε, μάλιστα, κατά την παρουσίαση της νέας

 {https://twitter.com/RobHarris/status/1384437154051469314?s=20}

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσεφερίν

«Κύριοι της Λίγκας, κάνατε ένα μεγάλο λάθος. Ορισμένοι θα πουν ότι σας διακατέχει η απληστία, άλλοι θα μιλήσουν για υπεροψία, όμως υπάρχει χρόνος για να αλλάξετε απόψεις. Όλοι κάνουν λάθη…

Ελάτε στα λογικά σας. Όχι από την αγάπη για το ποδόσφαιρο, γιατί δεν νομίζω ότι έχετε ιδιαίτερη αγάπη στο άθλημα, αλλά από σεβασμό προς τον κόσμο που ματώνει για την ομάδα του. Σεβαστείτε το οίκημα του ποδοσφαίρου.

Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή που θα βγάλει ακόμα πιο δυνατό το ποδόσφαιρο από αυτή την κρίση. Οι ομάδες που θεωρούν ότι είναι πιο μεγάλες από τις υπόλοιπες και ότι δεν τις ακουμπάει τίποτα, θα πρέπει να σκεφτούν από που προέρχονται… Να καταλάβουν ότι αν αυτή τη στιγμή αποκαλούνται ευρωπαϊκά “μεγαθήρια”, το οφείλουν στην UEFA. Οι μεγάλες ομάδες δεν ήταν τόσο μεγάλες στο παρελθόν και ίσως να μην είναι στο εγγύς μέλλον.

Η δυναμική του ποδοσφαίρου είναι το απρόβλεπτο. Γι’ αυτό και είναι τόσο όμορφο αυτό το άθλημα. Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους, γιατί είναι κομμάτι της κληρονομιάς μας. Σεβασμός για την ιστορία. Σεβασμός για την παράδοση. Σεβασμός για τον απέναντι. Αυτό σημαίνει κάτι… Η UEFA έχει ανάγκη την Αταλάντα, την Σέλτικ, την Ρέιντζερς, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την Γαλατασαράι για τις διοργανώσεις της. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι όλοι έχουν μια ευκαιρία, έχουν μια πιθανότητα. Αυτό το όνειρο πρέπει να το κρατήσουμε ζωντανό.

Ορισμένοι εγωιστές προσπαθούν να ζημιώσουν το ποδόσφαιρο και να το καταστρέψουν τη στιγμή που εμείς με όσα έχουμε σχεδιάσει για την εποχή από το 2024 και μετά, προσπαθούμε να σχεδιάσουμε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος».

 {https://twitter.com/UEFA/status/1384431197581938688?s=20}

Ξεκάθαρος και ο Μπαχ: «Απειλείται η ύπαρξη του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου από μια καθαρά κερδοσκοπική προσέγγιση»

Ο αθλητισμός στην Ευρώπη εκπέμπει «SOS», σύμφωνα με τον Τόμας Μπαχ, μετά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) μίλησε και αυτός στο συνέδριο της UEFA, υπογραμμίζοντας την αξία της αλληλεγγύης στον αθλητισμό και διαφωνώντας κάθετα με την προοπτική της «Εuropean Super League».

«Νομίζω πως η αλληλεγγύη θα είναι απαραίτητη για να μπορέσει το αθλητικό κίνημα να αναδυθεί από την πανδημική κρίση. Τον τελευταίο καιρό αυτή η αξία έχει τεθεί σε κίνδυνο. Τα προσωπικά συμφέροντα έχουν πάρει την πρωτοβουλία και αυτό θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα αθλητισμού», είπε ο γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:

«Η ίδια η ύπαρξη του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου απειλείται. Αμφισβητείται από μια καθαρά κερδοσκοπική προσέγγιση που αγνοεί τις κοινωνικές αξίες του αθλητισμού και τις πραγματικές ανάγκες στον κόσμο μετά τον κορονοϊό. Αυτό το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο απειλείται, επειδή η κοινωνική αποστολή του αθλητισμού χάνει έδαφος στους καθαρά προσανατολισμένους στο κέρδος στόχους των επενδυτών».

«Σε αυτό το πολωτικό περιβάλλον, το στενό προσωπικό συμφέρον και ο εγωισμός κερδίζουν έδαφος πάνω από την αλληλεγγύη, τις κοινές αξίες και τους κοινούς κανόνες. Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη. Αυτό το μάθημα ισχύει για όλους. Ισχύει επίσης για αθλητικούς οργανισμούς. Εάν όλα εξεταστούν από επιχειρηματική σκοπιά, τότε η κοινωνική αποστολή του αθλητισμού χάνεται», συμπλήρωσε ο Τόμας Μπαχ.

Ινφαντίνο: «Καταδικάζουμε τη δημιουργία της Εuropean Super League»

Νωρίτερα και ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα που «καίει» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της FIFA ξεκαθάρισε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι κάθετα αντίθετη σ' αυτό το ενδεχόμενο. Τόνισε, ακόμα, ότι εάν οι συγκεκριμένες 12 ομάδες αποφασίσουν να φύγουν από τις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις, αυτό θα συμβεί μονάχα με συνέπειες...

«Θέλω να είμαι εξαιρετικά ξεκάθαρος: Η FIFA είναι ένας οργανισμός που βασίζεται σε αξίες, τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο, στο συνέδριο της UEFA. «Ως FIFA μπορούμε μόνο να καταδικάσουμε έντονα τη δημιουργία μιας Super League, που είναι κάτι "κλειστό", που είναι μια απόδραση από τα τρέχοντα ποδοσφαιρικά ιδρύματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η FIFA απορρίπτει αυτό το πρότζεκτ»,συμπλήρωσε ο πρόεδρος της FIFA. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν αναφέρθηκε, «Σε ευχαριστούμε πολύ για τον λόγο σου, απέδειξες ότι νοιάζεσαι για τις αρχές και τις αξίες του ποδοσφαίρου»

{https://twitter.com/RobHarris/status/1384427012643774466?s=20}

Πέρεθ: Δεν είναι λίγκα των πλουσίων, το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί κι εμείς το σώζουμε

Την ίδια ώρα, ο Φλορεντινό Πέρεθ πέρασε στην αντεπίθεση και παρουσιάστηκε ως ο «ήρωας» του ποδοσφαίρου, στην πρώτη του επίσημη δήλωση μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της European Super League. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στους 12 συλλόγους που θέλουν τη νέα κλειστή λίγκα είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της «βασίλισσας» η νέα κλειστή λίγκα θα δώσει «οξυγόνο» στο άθλημα, που είχε ανάγκη από άμεσες αλλαγές και εξέλιξη.

Ο πρώτος πρόεδρος της European Super League μίλησε, μάλιστα, δημόσια στον τηλεοπτικό σταθμό «Chiringuito» και την εκπομπή «Jugones» για το εγχείρημα και την ιδέα αυτής της κλειστής λίγκας. Αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός, την ανάγκη για υψηλότερα έσοδα και χαρακτήρισε τη δική του λίγκα ως το μοναδικό τρόπο να σωθεί το ποδόσφαιρο. «Δεν είμαστε η λίγκα των πλουσίων», δήλωσε κι εκεί χάθηκε πρόωρα η όποια λογική των εγχειρημάτων του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ:

«Πολλοί σημαντικοί σύλλογοι στην Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να βρουν μια λύση σε μια πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Οι σύλλογοι έχουν καταστραφεί, ειδικά στη μέση της πανδημίας COVID-19, και η Super League θα σώσει το ποδόσφαιρο.

Έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ άσχημο. Πέρυσι είχαμε μπάτζετ 800 εκατομμυρίων και έσοδα 700 εκατ. και φέτος με 900 εκατ. προϋπολογισμό θα δούμε αν θα βγάλουμε πάνω από 600. Σε δύο σεζόν 400 εκατ. λιγότερα, μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση.

Όταν δεν υπάρχει κέρδος, ο μόνος τρόπος είναι να παίξουμε πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Super League θα σώσει οικονομικά τους συλλόγους.

Δεν είναι μια ένωση για τους πλούσιους, είναι μια ένωση για να σώσει το ποδόσφαιρο. Είναι λάθος να πούμε ότι οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Θα είναι μια βυθισμένη πυραμίδα για όλους. Εάν έχουμε περισσότερα χρήματα, θα είναι καλύτερο για όλους, γιατί μπορούμε να προσλάβουμε παίκτες από μικρότερα κλαμπ για πολλά χρήματα. Θα τους βοηθήσει επίσης οικονομικά».

Για την απουσία της Παρί Σεν Ζερμέν από τη νέα λίγκα είπε: «Δεν έχουμε προσκαλέσει την Παρί Σεν Ζερμέν προς το παρόν, ούτε τις δύο γερμανικές. Θα είμαστε 15 και 5 ακόμη εναλλακτικά μέλη. Κανείς νοήμων δεν θέλει να καταστρέψει τα πρωταθλήματα. Δεν μπορεί να είναι για 50 ομάδες η Super League. Και η Ρόμα και η Νάπολι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν, αλλά τα fixed έσοδα θα πηγαίνουν στις 15 που θα παίζουν μεταξύ τους κάθε εβδομάδα».

Για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου είπε: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί όπως όλα στη ζωή. Πρέπει να προσαρμοστεί στις εποχές που ζούμε τώρα. Χάνει το ενδιαφέρον, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώνονται. Θέλαμε να κάνουμε τη SuperLeague και λόγω της πανδημίας φάνηκε ως επιτακτική ανάγκη καθώς όλοι καταστρεφόμαστε.

Θα λειτουργήσει σαν μια πυραμίδα, επειδή εμείς οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχουμε περισσότερα χρήματα και θα μπορέσουμε να τα επενδύσουμε αργότερα αγοράζοντας παίκτες. Αν τα μεγάλα κλαμπ χάσουν τα χρήματά τους όπως συμβαίνει, ολόκληρο το σύστημα ποδοσφαίρου καταρρέει όπως και στο Champions League.

Για αυτές τις ομάδες η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά στο να πηγαίνει καλά η ομάδα αγωνιστικά. Δεν γίνεται οι μεσαίες ομάδες στην Ισπανία να κερδίζουν χρήματα και η Μπαρτσελόνα να χάνει. Είμαστε σε μια παράξενη εποχή και δεν μπορεί να συμβαίνει. Δεν γίνεται στην Αγγλία αυτές οι 6 ομάδες να χάνουν χρήματα και οι άλλες 14 να κερδίζουν. Όταν λέμε αλληλεγγύη το εννοούμε πραγματικά».

Για την UEFA υπογράμμισε: «Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο διαφανές. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, είναι σε μια εποχή σοβαρού κινδύνου. Εάν κερδίσουμε, θα λάβουμε 120 έως 130 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, αλλά με τη SuperLeague θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα».

Για πιθανό αποκλεισμό από το Champions League ανέφερε: «Η Ρεάλ Μαδρίτης και άλλοι σύλλογοι της SuperLeague δε θα αποκλειστούν από αυτό το Champions League 2020-21. Δεν θα συμβεί, ο νόμος μας προστατεύει. Αυτό είναι αδύνατο».

Τέλος, ο Φλορεντίνο Πέρεθ προανήγγειλε ότι η διοργάνωση θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο αν έρθουν σε συμφωνία, διαφορετικά μάξιμουμ σε έναν χρόνο: «Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό. Ας μιλήσουμε με την UEFA και τη FIFA, δεν ξέρω γιατί πρέπει να είναι θυμωμένοι. Η UEFA δούλεψε σε άλλη μορφή που, πρώτον, δεν κατάλαβα και μετά δεν έχω το απαραίτητο εισόδημα για να σώσω το ποδόσφαιρο. Όταν λέω σώζω ποδόσφαιρο, σημαίνει να τους σώζεις όλους».

Η «JP Morgan» ο επίσημος χρηματοδότης

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Reuters», η «JP Morgan» είναι η εταιρεία που θα αποτελέσει το μεγάλο χρηματοδότη του νέου εγχειρήματος των 12 «επαναστών». Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, μέσω εκπροσώπου, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει οικονομικά το έργο των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία της European Super League. Αυτό επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της, μιλώντας στο Reuters: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα χρηματοδοτήσουμε αυτό το πλάνο».

Από εκεί και πέρα, όπως έγινε γνωστό, κάθε ιδρυτικό μέλος της Super League, θα λάβει περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, με τη «JP Morgan» να είναι αυτή πίσω από την οικονομική κάλυψη. Οπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ των «Financial Times», αυτό το ποσό των 3.5 δισ. ευρώ θα γίνει με ένα μακροπρόθεσμο δάνειο (23 ετών) και με επιτόκιο 2-3%.

{https://twitter.com/footballdaily/status/1384052478933495809?s=20}

 
Keywords
super league, super, league, super, champions league, jp morgan, financial times, uefa, european, συγκεκριμένο, νέα, twitter, σημαίνει, sos, δοε, fifa, κορονοϊός, λύση, σεν, superleague, morgan, reuters, εταιρεία, τραπεζες, times, εθνικη τραπεζα, γερμανος, καθαρα δευτερα, αξια, τραπεζα της ανατολης, σκοπια, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, 600 δις, τελος του κοσμου, super league, ας μιλησουμε, γνωμη, δοε, εγωισμος, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, ισπανια, ιταλια, μπαρτσελονα, ονειρο, παιχνιδια, ρεαλ, ωρα, reuters, superleague, uefa, αγαπη, αθλητισμος, αλληλεγγυη, απληστια, γινει, γινεται, δανειο, δευτερα, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δωσει, εγινε, εγχειρημα, εδαφος, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, εποχη, εποχες, εταιρεία, ευρωπη, ζωη, ιδεα, ιδια, ισχυει, κινηση, λαθη, λαθος, λύση, λογο, μορφη, ομαδα, παρουσιαση, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, προβληματα, ρεαλ μαδριτης, ρομα, σεβασμος, σεζον, σεν, συγκεκριμένο, σωσω, συλλογοι, ισχυρος, χαθηκε, χρονος, ανηκει, ασχημη, δικαιωμα, δικαιωματα, ενωση, fifa, κομματι, league, ομαδες, σημαίνει, τραπεζα, european
Τυχαία Θέματα