Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Σαρώνουν» Μώραλης, Παχατουρίδης και Μπέος, προβάδισμα Πελετίδη - Μεγάλες μάχες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα πρώτα αποτελέσματα να γίνονται γνωστά και να «δείχνουν» τις μεγάλες μάχες αλλά και τους μεγάλους νικητές των δήμων με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τεράστια ποσοστά για Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά, τον Αχιλλέα Μπέο στον Δήμο Βόλου και Ανδρέα Παχατουρίδη στο Δήμο Περιστερίου.

Παράλληλα, μεγάλες

μάχες σε Δήμο Αθηναίων για δεύτερη θέση (αν δεν... πιάσει το 43% ο Μπακογιάννης), ενώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι μικρές οι αποστάσεις ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους.

Επιπλέον, χωρίς... αντίπαλο ο Αρναουτάκης στην περιφέρεια Κρήτης με πάνω από 80%, ενώ στον Δήμο Κηφισιάς - Εκάλης, ο κ. Ξυπολυτάς έχει 62% και εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Όλα τα αποτελέσματα των εκλογών

Τα πρώτα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων, μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση

Μεγάλη θα είναι η αγωνία για τον Δήμο Αθηναίων όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα το οποίο προσεγγίζει το 40% αλλά είναι αμφίβολο αν θα φτάσει στο 43% που εξασφαλίζει νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Παράλληλα, μεγάλη αναμένεται να είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει «πρόκριση» στη δεύτερη Κυριακή, εάν ο Κώστας Μπακογιάννης δεν «πιάσει» το 43%.

Μπακογιάννης Κωνσταντίνος 40,87 Δούκας Χρυσόστομος (Χάρης) 15,75 Σοφιανός Νικόλαος 11,89 Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος 11,50 Κασιδιάρης Ηλίας 9,45 Παπαδάκης Κωνσταντίνος 6,06 Παπαδοπούλου Ελένη 4,49

Όπως σε όλους τους δήμους, τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 22:00.

Tο απόλυτο ντέρμπι στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τρεις υποψηφίους να είναι στήθος στήθος

Στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή (15/10) θα... βγάλει δήμαρχο ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στην εκλογική μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν φτάνει το 43% που απαιτείται για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο κ. Ζέρβας και ο κ. Αγγελούδης είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στον δεύτερο γύρο.

Η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).

Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% έως 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% έως 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% έως 8%.

Ο Βασίλης Τομπουλίδης με ποσοστό από 3,5% μέχρι 5,5%, αλλά και ο Στέργιος Καλόγηρος με ποσοστό από 3% έως 5%, συμμετέχουν και αυτοί στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 22:00, όπως και για τους υπόλοιπους μεγάλους δήμους της χώρας.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι δείχνει το Εxit poll για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το Εxit poll του pelop.gr για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Exit Poll - Kαθαρή νίκη, από την πρώτη Κυριακή 8/10/2023 των Αυτοδιοικητικών εκλογών, σε Κώστα Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων και στο Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνουν τα αποτελέσματα του Exit poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και peloponnisos FM 104.1 για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αφορά στο εκλογικό σώμα στην Πάτρα με αναγωγή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων DATA Consultants

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ποσοστό συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις – Α’ Κυριακή

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ποσοστό συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις – Α’ Κυριακή

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ EXIT POLL

#ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΔΗΜΟΣ_ΠΕΙΡΑΙΑ #ΔΗΜΟΣ_ΑΘΗΝΑΙΩΝ #ΔΗΜΟΣ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ #ΔΗΜΟΣ_ΠΑΤΡΕΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα