Χωρίς αστερίσκους στο πλευρό του Ισραήλ Ε.Ε και Βρετανία

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα από αυτή της ΕΕ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής σημειώνει ότι «η πλήρης κλίμακα της βαρβαρότητας της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς μάς αφήνει με κομμένη την ανάσα. 'Ανθρωποι ανυπεράσπιστοι, βάναυσα δολοφονημένοι εν ψυχρώ στους δρόμους».

«Στεκόμαστε σθεναρά

στο πλευρό του Ισραήλ και του λαού του. Σήμερα η σημαία της ΕΕ και του Ισραήλ κυματίζουν δίπλα-δίπλα» σημειώνει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Βρετανία στέκεται "απερίφραστα" στο πλευρό του Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και ότι το Λονδίνο εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η διεθνής κοινότητα θα μιλήσει με μια φωνή.

"(Ο Σούνακ) επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταθεί απερίφραστα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες. Ο πρωθυπουργός (Σούνακ) πρόσφερε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεται το Ισραήλ", ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

"Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διπλωματικό έργο που κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο για να διασφαλιστεί ότι ότι ο κόσμος θα μιλήσει με μία φωνή ενάντια σε αυτές τις φρικτές επιθέσεις. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου", προσθέτει η ανακοίνωση.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας, Μεξικανοί υπήκοοι πιστεύεται ότι έχουν πιαστεί όμηροι από την Χαμάς και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση στο Χ η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Αλίσια Μπάρσενα.

Ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχουν πιαστεί όμηροι από την Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε χθες το πρωί η ισλαμιστική οργάνωση.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα