Αυτό είναι το Ρωσικό «κτήνος» που δαμάζει τις φλόγες (βίντεο)

Εγκρίθηκε η αποστολή δύο γιγαντιαίων μεταγωγικών αεροπλάνων με μετατροπή σε πυροσβεστικά από τη Ρωσία.

Τα πυροσβεστικά αυτά μακάρι να είχαν έρθει στη χώρα νωρίτερα καθώς έχουν μεγάλο όγκο νερού στα ύφαλα τους που μπορεί να κατασβήσει μεγάλο μέτωπο φωτιάς.

Για τον ανεφοδιασμό τους θα πρέπει να προσγειωθούν και να γεμίσουν από υδροφόρες.

Τα ρωσικά αεροσκάφη σε δράση, τα πλάνα είναι από επιχείρηση στη Χιλή:

{https://www.youtube.com/watch?v=eEuhcHb_C5Y}

Δύο αεροσκάφη «Ilyushin Il-76» και δύο ελικόπτερα «Mil Mi-8» αποστέλλει, τελικά η Ρωσία στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην κατάσβεση των φωτιών στη χώρα.

Η συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση έκλεισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Το ένα από τα δύο θηριώδη αεροσκάφη θα είναι μόνιμα σταθμευμένο στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Μόσχα θα στείλει ακόμα ένα «Beriev». Ελικόπτερα «Mil Mi-8» είχαν έρθει ξανά στην Ελλάδα, όταν υπήρχαν ξανά πυρκαγιές.

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» είχε αναφέρει νωρίτερα σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα