Αυτό είναι το «ελιξίριο μακροζωίας» και βρίσκεται στην κουζίνα σου

Αν καταναλώνετε μισή κουταλιά την ημέρα από αυτό το «ελιξίριο μακροζωίας» όπως το χαρακτήρισαν οι αρχαίοι Έλληνες τότε θα προφυλάξετε τον οργανισμό σας από σοβαρές ασθένειες.

Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο στην καθημερινότητα μας, από το μαγείρεμα μέχρι και για μασάζ.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί που ακολουθούν τις συμβουλές των παλαιοτέρων, και καταναλώνουν και μια κουταλιά την ημέρα ως «φάρμακο» για τη θωράκιση της υγείας και την πρόληψη από σοβαρές ασθένειες.

Η πρακτική αυτή, έρχεται να επιβεβαιωθεί από την πρόσφατη μελέτη που έγινε και δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology η οποία υποστηρίζει ότι παραπάνω από μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδου την ημέρα προστατεύει τον οργανισμό από σοβαρούς κινδύνους, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, νόσο Αλτσχάιμερ, ακόμη και πρόωρο θάνατο.

Η σύγχρονη έρευνα έρχεται να διαβεβαιώσει ότι το ελαιόλαδο είναι ένα συστατικό που πρέπει να προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή καθώς σύμφωνα με τον κύριο συγγραφέα της μελέτης και καθηγητή Διατροφής και Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Harvard T.H. Chan της Βοστώνης, δρ. Frank Ο Hu:

«Το ελαιόλαδο αποτελεί σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής και η σχέση του με τη μειωμένη θνησιμότητα είναι καλά εδραιωμένη στις χώρες της Νότιας Ευρώπης».

Ακόμη, μεταξύ των βρώσιμων φυτικών ελαίων, διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό μονοακόρεστων λιπαρών, που μειώνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη και αυξάνουν την «καλή» HDL.

Επιπροσθέτως, μειώνει την αρτηριακή πίεση και περιέχει φυτικές ενώσεις που προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health.gr.

#ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ #ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα