Αυτή είναι η πρόσκληση - εισιτήριο για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο (εικόνα)

Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Λίγοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός των γερουσιαστών.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Νάνσυ Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Κατά την διάρκεια της συνάντηση η κ. Πελόζι

αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την κλιματική αλλαγή επαινώντας την Ελλάδα.

«Καλημέρα, είναι τιμή να υποδέχομαι τον Μητσοτάκη στο Καπιτώλιο. Η Ελλάδα είναι η πηγή της Δημοκρατίας από τα αρχαία χρόνια. Κι εμείς υπήρξαμε έμπνευση για την Ελληνική Επανάσταση το 1821. Δεν καταφέραμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Ο πρόεδρος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό στο Λευκό Οίκο σε μια πολύ ωραία εκδήλωση. Μιλώ με ευγνωμοσύνη για τον ρόλο της Ελλάδας στη βάρβαρη εισβολή της Ουκρανίας, στην αντιμετώπιση του COVID αλλά και της κλιματικής κρίσης αλλά και για τη συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε από την πλευρά του «Μιλήσατε για τις κοινές μας ριζές. Στους τελευταίους δύο αιώνες οι χώρες μας έχουν παράλληλες πορείες, πολέμησαν δίπλα – δίπλα στον πόλεμο, οι σχέσεις μας σήμερα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους. Θα μιλήσω σήμερα στο Κογκρέσο για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύχρονες Δημοκρατίες».

#ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΚΟΓΚΡΕΣΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Μητσοτάκη, Κογκρέσο,afti, mitsotaki, kogkreso