Αυτή είναι η αίτηση των συνταξιούχων για τον λάθος υπολογισμό των συντάξεων προς τον ΕΦΚΑ

Να καταθέσουν στον ΕΦΚΑ αίτηση τροποποίησης της σύνταξης λογω λανθασμένου υπολογισμού καλεί όλους τους συνταξιούχους της χώρας η ΕΝΥΠΕΚΚ

Να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση καλεί όλους τους συνταξιούχους της χώρας ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξης Μητρόπουλος, μετά την πρόσφατη ανάρτηση από τον ΕΦΚΑ «Ενημερωτικών Σημειωμάτων Πληρωμής Σύνταξης». Ειδικότερα προτείνει σε όλους τους συνταξιούχους να καταθέσουν μόνο αυτή

την αίτηση προς τον ΕΦΚΑ για τη χορήγηση Νέας Συνταξιοδοτικής Απόφασης (τροποποιητικής).

Ειδικότερα η ΕΝΥΠΕΚΚ δημοσίευσε σήμερα ένα σχέδιο αίτησης προς τον ΕΦΚΑ για τη χορήγηση Νέας Συνταξιοδοτικής Απόφασης (τροποποιητικής), που πρέπει να καταθέσουν όλοι οι συνταξιούχοι.

Να σημειωθεί οτι ενστάσεις θα μπορούν να κάνουν οι συνταξιούχοι και στο efka.gov.gr μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ εχει καταγγέλλει οτι τα εκκαθαριστικά είναι λάθος λογω λανθασμένων επαναυπολογισμών καθώς νομιμοποιούνται οι περικοπές των συντάξεών τους από τους ν. 3863/2010, 3865/2010, 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 των υπουργών Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Βρούτση, οι οποίες όμως έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές με τις υπ'αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και απαιτούν, εδώ και χρόνια, την υλοποίησή τους και τη συμμόρφωση του κράτους προς αυτές.

Επίσης, οι συνταξιούχοι καλούνται να νομιμοποιήσουν ουσιαστικά, μετά τις παραπάνω περικοπές και τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους σύμφωνα με τα μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου (άρθρο 14 ν. 4387/2016), γεγονός που τον καθιστά ανακριβή και λαθεμένο,σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ.

δείτε εδώ την αίτηση

Keywords
Τυχαία Θέματα