Αυτές είναι οι αποδείξεις της Γαλλίας για επίθεση Άσαντ με χημικά στην Συρία

«Έχουμε την απόδειξη ότι την περασμένη εβδομάδα, πάνε τώρα σχεδόν 10 ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, τουλάχιστον χλώριο και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ», είχε δηλώσει ο κ. Μακρόν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1. Τις αποδείξεις αυτές τις έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα η Γαλλική κυβέρνηση ώστε να ισχυροποιήσει την απόφαση της για την συμμετοχή

στην πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικές βάσεις του καθεστώτος Ασαντ

«Μπορούμε να πούμε ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την επίθεση» είχε δηλώσει και η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στις 8 Απριλίου έχει δημοσιεύει σε έγγραφο του σοκαριστικές φωτογραφίες αλλά και αναλύσεις ειδικών για την χημική επιθεση από το καθεστώς Άσαντ στην ανατολική Γουτα.

Η Γαλλία αποχαρακτήρισε μια έκθεση μυστικών υπηρεσιών, η οποία δημοσιεύεται στα αγγλικά από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Μια έκθεση η οποία έχει σημερινή ημερομηνία (σ.σ. 14.04.2018) και τον εξής τίτλο:

«Χημική επίθεση της 7ης Απριλίου του 2018 (Ντούμα, ανατολική Γούτα, Συρία) – Το παράνομο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας».

Σύμφωνα με τους γάλλους εμπειρογνώμονες που ανέλυσαν τα συμπτώματα και είναι αναγνωρίσιμα στις εικόνες και τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν κανουν γνωστό ότι οι εικόνες και τα βίντεο λήφθηκαν είτε σε κλειστούς χώρους ενός κτιρίου όπου πέθαναν περίπου 15 άνθρωποι, είτε σε τοπικά νοσοκομεία που έλαβαν μολυσμένους ασθενείς. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να περιγραφούν ως εξής:

- Ασφυξία, ασφυξία ή δυσκολία στην αναπνοή,

- Παρατηρήσεις για ισχυρή οσμή χλωρίου και παρουσία πράσινου καπνού στις πληγείσες περιοχές,

- Υπεραπολυτοποίηση και υπερέκκριση (ιδιαίτερα στοματική και ρινική),

- Κυάνωση,

- Κάψιμο του δέρματος και εγκαύματα του κερατοειδούς.

Δεν ήταν ορατοί οι θάνατοι από μηχανικούς τραυματισμούς. Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά μιας επίθεσης χημικών όπλων, ιδιαίτερα των μέσων πνιγμού και των οργανοφωσφορικών παραγόντων ή του υδροκυανικού οξέος. Επιπλέον, η φαινομενική χρήση βρογχοδιασταλτικών από τις ιατρικές υπηρεσίες που παρατηρούνται σε βίντεο ενισχύει την υπόθεση της δηλητηρίασης από τους παράγοντες πνιγμού.

Στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, λοιπόν, η Γαλλία παρουσιάζει τις αποδείξεις. Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό έγγραφο, οι τρεις φωτογραφίες που παρουσιάζει το έγγραφο, είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης με τα χημικά.

Η επίθεση της 7ης Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατιωτικής επίθεσης που πραγματοποίησε το καθεστώς στην περιοχή της Ανατολικής Γκούτα. Ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2018, η επίθεση αυτή επέτρεψε τώρα στη Δαμασκό να ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρου του θύλακα.

Στο έγγραφο ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνουν ορατές από ανήλικους

Keywords
Τυχαία Θέματα