Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσης του Mirage 2000-5 σε βάθος 800 μέτρων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της ατράκτου του μοιραίου Mirage που συνετρίβη ανοικτά της Σκύρου και στο οποίο επέβαινε ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Στόχος των ανδρών της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων που διεξάγουν τις έρευνες είναι να εντοπιστεί το «flight recorder» προκειμένου να πέσει φως στα αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσης του Mirage 2000-5 σε βάθος 800 μέτρων

Πηγές του υπουργείου Άμυνας

ανέφεραν πως αν και η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 250 μέτρων, και στη συνέχεια 400, η νεότερη εκτίμηση είναι για βάθος… 800 μέτρων! Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δύσκολα μπορεί να πει κανείς αν θα βρεθεί άθικτη η άτρακτος και τα υπόλοιπα όργανα του αεροσκάφους ή αν όλα έχουν γίνει κομμάτια και βρίσκονται διάσπαρτα στον βυθό.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, ο καταγραφέας (μαύρο κουτί) έχει εντοπιστεί σε βάθος 800 μέτρων, εκεί που "είδαν" χθες τα σόναρ ένα μεγάλο τμήμα της ατράκτου, πιθανότατα μαζί με τον κινητήρα του αεροσκάφους. Ο καταγραφέας πτήσης δίνει κανονικό σήμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί βλάβη.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι είναι δυνατό να διαλυθούν όλα τα ερωτήματα και να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Χρησιμοποιώντας υδρόφωνα, οι δύτες της ΚΟΣΥΘΕ εκτιμούν ότι έχουν βρει κάτι, ενώ σήμερα τις έρευνες θα συνδράμουν και Sonar, που θα φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, με σκάφος του Λιμενικού. Στο μεταξύ στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Το τελευταίο αντίο

Βουβός πόνος και ανείπωτη θλίψη στον τόπο καταγωγής, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, του ήρωα πιλότου και χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η κηδεία του,έγινε παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.

Ο σμηναγός, Γιώργος Μπαλταδώρος, που «έφυγε» την Πέμπτη 12 Απριλίου, επιστρέφοντας από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία σήμερα το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα