Αυτά τα σημάδια στέλνει το σώμα σου όταν τρως πολύ ζάχαρη

7 σημάδια που σου στέλνει το σώμα σου ότι τρως πάρα πολύ ζάχαρη (και πρέπει να τη σταματήσεις).

Ολοι αγαπούν τη ζάχαρη και η απόλαυση γλυκών λιχουδιών μπορεί σίγουρα να κάνει τη ζωή μας πολύ πιο γλυκιά. Αν και η κατανάλωση της με μέτρο είναι καλή για την υγεία μας, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης όμως μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα.

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν τρώμε πολύ ζάχαρη

«Είναι σημαντικό να προσέχετε την πρόσληψη ζάχαρης και να προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση πρόσθετων σακχάρων στη διατροφή σας», λέει στο Εatthis.com η Amy

Goodson, MS, RD, CSSD, LD. «Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά στις γυναίκες να περιορίζουν την ημερήσια πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης σε όχι περισσότερες από 100 θερμίδες (περίπου 25 γραμμάρια ή 6 κουταλάκια του γλυκού) και στους άνδρες σε όχι περισσότερες από 150 θερμίδες (περίπου 37,5 γραμμάρια ή 9 κουταλάκια του γλυκού). Φροντίστε να διαβάζετε φαγητό ετικέτες και να κάνετε συνειδητές επιλογές για να διατηρήσετε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή», συμπληρώνει.

Το να τρως περιστασιακά περισσότερο από αυτά τα συνιστώμενα ημερήσια όρια πιθανότατα δεν θα έχει πάρα παρενέργειες, αλλά η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία που μπορεί να προκύψουν από τη συνεχή κατανάλωση πολλής ζάχαρης. Πρώτον, η προσθήκη ζάχαρης έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο χρόνιας φλεγμονής. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2. Εκτός από όλα αυτά, η υπερβολική ζάχαρη μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το μικροβίωμα του εντέρου μας, το οποίο μπορεί επίσης να έχει προφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Εάν καταναλώνεις τακτικά υπερβολική ποσότητα ζάχαρης, το σώμα σου θα αρχίσει να σας στέλνει σήματα ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Δείτε εδώ τα 7 σημάδια που σου στέλνει το σώμα σου ότι τρως πάρα πολύ ζάχαρη

#ΥΓΕΙΑ #ΖΑΧΑΡΗ #ΣΩΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα