Αυτά τα φίδια στην Ελλάδα έχουν δηλητήριο -Τι δεν πρέπει να κάνετε αν σας δαγκώσουν

Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και μαζί με αυτό και η άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία ευνοεί την είσοδο και των φιδιών, που το τελευταίο διάστημα σκορπίζουν τρόμο και ανησυχία στους πολίτες.

Τελευταίο περιστατικό από δάγκωμα φιδιού στην Ελλάδα σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη 30/05 το απόγευμα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, με θύμα μια 55χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύτηκε

με αίσιο τέλος στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ωστόσο, τα περιστατικά «δίνουν και παίρνουν» καθώς εκτός από αυτά που υπάρχουν άμεσοι τραυματίες, είναι και αυτά που προκαλούν μόνο πανικό και αναστάτωση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο τελευταία συμβάντα που σημειώθηκαν μόλις χθες (05/06) όπου το ένα είχε να κάνει με έναν βόα, ο οποίος έκανε την εμφάνιση του στο Καρλόβασι της Σάμου, προκαλώντας ανησυχία τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους τουρίστες, και το το άλλο με ένα φίδι μικρού μεγέθους που εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Αμερικής, στο Κολωνάκι, την ώρα που αμέριμνοι περαστικοί περνούσαν από δίπλα του.

Τα 7 δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα - Πού συναντώνται

Στην Ελλάδα, από τα περίπου 70 είδη ερπετών που μπορεί να συναντήσει κανείς, μόνο 7 φέρουν δηλητήριο και είναι όλα τους είδη φιδιών.

Τα 5 ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνιδών (Οχιές)και είναι σωληνόγλυφα με σχετικά ισχυρό δηλητήριο, ενώ τα υπόλοιπα 2 στις οικογένειες των Κολουβρίδων και των Ψαμμοφιίδων και είναι οπισθόγλυφα με ασθενές δηλητήριο.

Διαβάστε τα 7 από αυτά τα φίδια που φέρουν δηλητήριο με ένα κλικ εδώ.

#ΦΙΔΙΑ #ΦΙΔΙ #ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα