Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League, έριξε «σφυριά» στη Φιορεντίνα στις καθυστερήσεις

Η Γουέστ Χαμ έριξε στο καναβάτσο τη Φιορεντίνα με ένα «χτύπημα» λίγο πριν από τη λήξη του τελικού του Europa Conference League.

Με... buzzer-beater του Τζάροντ Μπόουεν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, η Γουέστ Χαμ θριάμβευσε στον τελικό του Europa Conference League, επικρατώντας της Φιορεντίνα με 2-1 και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο

της Ιστορίας της και πρώτο μετά από 58 χρόνια και το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1965.

Στην «Eden Arena» της Πράγας, οι Λονδρέζοι «μίλησαν» στο φινάλε και λύγισαν την ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού Φιορεντίνα και «μέθυσαν» με ένα μεγάλο τρόπαιο έπειτα από πολλά χρόνια αναμονής. Στο 62’ ο Μπενραχμά με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στη Γουέστ Χαμ, στο 67’ ισοφάρισε ο Μποναβεντούρα, όμως στο τέλος έβαλε την... υπογραφή του ο Μπόουεν.

Στο 33’ το ματς διακόπηκε για τέσσερα λεπτά, όταν ο Βιράγκι πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ από τα δεξιά και δέχθηκε στο ένα πλαστικό ποτήρι από οπαδούς των «σφυριών», με αποτέλεσμα να ματώσει το κεφάλι του και να γίνουν πολύ αυστηρές συστάσεις προς τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Λούκα Ρανιέρι (84’ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα (90’+3’ Μπαράκ), Γκονζάλες, Γιόβιτς (46’ Καμπράλ), Κουαμέ (62’ Σαπονάρα).
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61’ λ.τρ. Κερέρ), Αγκέρ, Έμερσον, Σούτζεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο (90+4’ Ογκμπόνα), Μπενραχμά (76’ Φορνάλς).

#CONFERENCE_LEAGUE #ΤΕΛΙΚΟΣ #ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα