ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Πράσινος θρίαμβος, στα «σχοινιά» ο Καρέρα!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν και επικράτησε στο Αθηναϊκό ντέρμπι ιό εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ της απογοητευτικής ΑΕΚ με 2-1, φτάνοντας στις δύο συνεχόμενες νίκες και την πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 15 πόντους.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν για ακόμη μία φορά επιεικώς μέτρια

και έμεινε ακόμα πιό μακριά από την κορυφή, αφού πλέον βρίσκεται στο -6 από τον επικεφαλής Ολυμπιακό.

Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησε η ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα να επιλέγει τον Τσιντώντα κάτω από την εστία και τους Βασιλαντωνόπουλο, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου και Ινσούα για την τετράδα της άμυνας. Από κει και πέρα, ο Σάκχοφ με τον Κρίστισιτς ήταν στον άξονα, ενώ ο Τάνκοβιτς, ο Μάνταλος και ο Λιβάγια κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Από την άλλη πλευρά, ο Διούδης υπερασπίστηκε την Πράσινη εστία, οι Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Ζαγαρίτης ξεκίνησαν στα μετόπισθεν, ενώ Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης και Μαουρίτσιο ήταν η τριπλέτα στο κέντρο, με τους Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη στα «φτερά» και τον Μακέντα στην αιχμή του δόρατος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο τρίτο λεπτό είχε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Μαουρίτσιο κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να στείλει τη μπάλα άουτ από πλεονεκτικότατη θέση. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ κατόρθωσε να απαντήσει στις ευκαιρίες, με την σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Διούδη να αντιδρά σωστά.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ είχε μερικές καλές ευκαιρίες, ωστόσο το Τριφύλλι ήταν εκείνο που ευτύχησε να φτάσει στο 1-0. Ο Μακέντα, υποδέχθηκε την εξαιρετική κάθετη του Χατζηγιοβάνη και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Τσιντώντα, ανοίγοντας το σκορ στο 34ο λεπτό.

Στο 38′, ο Χατζηγιοβάνης εξέθεσε την άμυνα της ΑΕΚ και έφτασε απέναντι από τον Τσιντώντα, ωστόσο ο τελευταίος είπε «όχι», κρατώντας το 1-0. Παρ’όλα αυτά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν εν τέλει να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα πριν το ημίχρονο, με τον Ζαγαρίτη να «τρυπάει» την άμυνα της ΑΕΚ και να «σερβίρει» για τον Κουρμπέλη, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα