Αδήλωτα τετραγωνικά: Αυτή είναι η πλατφόρμα - Τίθεται σε λειτουργία (vid)

Την Πέμπτη 27/2 στις 2 μμ θα ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στην οποία έλαβαν μέρος ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερακάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με τους παριστάμενους να υποστηρίζουν ότι αναμένουν περίπου 4 εκατ. πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με όσα είπαν, η πλατφόρμα η οποία

ήδη βρίσκεται στην .ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ θα είναι απλή στην χρήση και θα απαιτούνται τέσσερα βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΜΙΔΑ, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων για τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά και καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους δήμους θα είναι απλή και εύκολη για κάθε ιδιοκτήτη, καθώς θα διεκπεραιώνεται ως εξής:

- Ο κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου θα μπορεί με τους κωδικούς του TAXISnet να εισέρχεται στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του που είναι καταχωρισμένα στο Ε9 του, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ. Τα στοιχεία αυτά θα είναι συσχετισμένα με βάση τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου, εφόσον υπάρχει.

- Μέσω της εφαρμογής αυτής ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9. Θα μπορεί επίσης να δηλώσεις και τυχόν αλλαγή της χρήσης.

- Αν χρειάζεται να γίνει διόρθωση και στο εμβαδόν που έχει δηλωθεί στο Ε9, αυτή θα μπορεί να γίνει μέσω του TAXISnet, χωρίς το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ.
Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις βάσεις δεδομένων του Ε9 και του ΔΕΔΔΗΕ, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβειά τους, κατά την υποβολή αυτών των δηλώσεων μέσων κωδικών TAXISnet: α) Δεν θα χρειάζεται η προσέλευση των πολιτών σε καμιά υπηρεσία. β) Δεν θα χρειάζεται η συνυποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού.

- Οι Υπηρεσίες Εσόδων των οικείων δήμων θα ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες για την αποδοχή των δηλώσεων αλλά και για τον υπολογισμό τυχόν οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους, καθώς και για τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους που προκύπτουν από την 1η-1-2020 και μετά. Τα ποσά αυτά οι ιδιοκτήτες θα καλούνται να τα καταβάλουν είτε με αποστολή ειδοποίησης, είτε με συμπερίληψή τους στους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ρύθμιση καλύπτει:

επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς
επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία
επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ

Η ρύθμιση αφορά:

ιδιοκτήτες κτισμάτων ή οικοπέδων που δεν τα έχουν δηλώσει στον Δήμο
όσους ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό

ΑΔΗΛΩΤΑΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑΠΛΑΤΦΟΡΜΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδήλωτα, Αυτή, - Τίθεται,adilota, afti, - tithetai