ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Τετάρτη 26/5 για «να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο»

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, ώρα 19:00, στην Αθήνα, στα Προπύλαια για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί από την Βουλή το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Κωστή Χατζηδάκη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Όπως

αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π.

Η ΑΔΕΔΥ παράλληλα έχει αποφασίσει την πραγματοποίησή 24ωρης απεργίας στις 3 Ιουνίου καλώντας όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συμμετέχουν. Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε συλλαλητήρια και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το πρώτο συλλαλητήριο την Τετάρτη 26 Μαΐου, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες αποφάσισε πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του
κ. Χατζηδάκη.

ΑΔΕΔΥΟΚΤΑΩΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα