Self test: Προς απευθείας διαπραγματεύσεις με την παραγωγό εταιρεία

Μετά τη ματαίωση του δεύτερου διαγωνισμού για την προμήθεια self test, η κυβέρνηση φέρεται να επιλέγει να στραφεί απευθείας “στην πηγή”, για να διασφαλίσει άμεσα επαρκείς ποσότητες, ενόψει και του ανοίγματος εστίασης και τουρισμού.

Η επιλογή της απευθείας διαπραγμάτευσης, “χωρίς μεσάζοντες”, για την άμεση προμήθεια επιπλέον self test φέρεται πως κερδίζει έδαφος προκειμένου να φθάσουν εγκαίρως αυτοδιαγνωστικά τεστ

στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ματαίωση του δεύτερου διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης για την επείγουσα προμήθεια 10 εκατομμυρίων τεμαχίων (συν άλλων 10 εκατ. τμχ) ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS-CoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self- testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης), προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία για τη δυνατότητα της χώρας μας να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες των εν λόγω τεστ ενόψει του ανοίγματος της εστίασης και τουρισμού.

Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής, λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει προκύψει από ενστάσεις και προσφυγές.

Από 19 Απριλίου η χρήση των self-test διάγνωσης για Covid-19 επεκτείνεται, εκτός από μαθητές και εκπαιδευτικού, σε μια σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα