Sam Bankman-Fried: Συνελήφθη ο πρώην ιδρυτής της FTX, τον κατηγορούν οι ΗΠΑ για εξαπάτηση επενδυτών

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγορεί τον Sam Bankman-Fried για "κατάστωση σχεδίου εξαπάτησης επενδυτών" στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX.

Στη σύλληψη του ιδρυτή της FTX και πρώην δισεκατομμυριούχου Sam Bankman Fried προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στις Μπαχάμες μετά από ποινική δίωξη που του άσκησαν οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας της περιφέρειας της Νέας Υόρκης είχε επικοινωνία με την κυβέρνηση στις Μπαχάμες ώστε να μπορέσει να εκδοθεί και να συλληφθεί.

Σύμφωνα με το bbc, πριν την ανακοίνωση της σύλληψης, ο Bankman - Fried αναμενόταν να καταθέσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής με τους δικηγόρους του ωστόσο να δηλώνουν ότι δεν θα δώσει το παρών.

Μάλιστα η D-Calif που εποπτεύει την επιτροπή δήλωσε έκπληκτη από τη σύλληψη και απογοητευμένη που το Κογκρέσο δεν θα μπορούσε να "ακούσει" τον Bankman.

Ο ίδιος ο Sam Bankman-Fried δήλωσε χθες ότι θα καταθέσει εξ αποστάσεως στην ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ η οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη, για να εξετάσει την κατάρρευση της εταιρείας. Σε εκδήλωση στο Twitter Spaces που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ο Bankman-Fried είπε ότι θα "καλέσει" [για να συμμετάσχει] στην ακρόαση.

Η SEC δήλωσε ότι ο Bankman-Fried απέκρυψε την εκτροπή των κεφαλαίων των πελατών της FTX στην Alameda Research, το κρυπτογραφικό hedge fund της FTX, ενώ συγκέντρωσε περισσότερα από 1,8 δισ. δολάρια (1,5 δισ. λίρες) από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,1 δισ. δολαρίων από περίπου 90 επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ.

#ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ #ΗΠΑ #FTX #SAM_BANKMAN_FRIED
Keywords
Τυχαία Θέματα