SZ: Η ΝΔ προτιμά να κερδίσει τις εκλογές από το να τείνει χείρα στον Τσίπρα για ιστορικό συμβιβασμό

Σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η αρθρογράφος επικεντρώνεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, μήλο της έριδας ανάμεσα στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση.

Αφού υπενθυμίζει την μακρά προϊστορία του προβλήματος, φτάνει στο σήμερα και σημειώνει: «Αντί να αναζητήσουν τη συνεννόηση, οι εθνικιστές και από τις δύο χώρες εκμεταλλεύτηκαν τη διένεξη για να αποκομίσουν εσωτερικοπολιτικά οφέλη. Μέχρις ότου δύο πρωθυπουργοί μιας νέας γενιάς, ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια

και ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα να τολμήσουν να κόψουν τον γόρδιο δεσμό».

Η εφημερίδα επισημαίνει το υψηλό πολιτικό κόστος που σηκώνει ο έλληνας πρωθυπουργός δεδομένου ότι «σύμφωνα με το τωρινά δεδομένα ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να κερδίσει πρόωρες εκλογές». Και καταλήγει: «Σε περίπτωση που αποτύχει η Συμφωνία, θα αποτύχει και ένα σημαντικό έργο συμφιλίωσης, θα ήταν ένα μεγαλειώδες λάθος. Και το βάρος θα έπρεπε να το σηκώσει το μεγάλο συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, η οποία προτιμά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, από το να τείνει χείρα στον Τσίπρα για έναν ιστορικό συμβιβασμό».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα