Δ. Πατρέων: Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μονιμοποίησή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητά ο δήμος Πατρέων. Να εκδοθεί προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε αριθμό που να καλύπτουν στο σύνολο τους όλες τις σημερινές ανάγκες.

Όπως τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η προώθηση της εφαρμογής της ρύθμισης για την πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων στο πρόγραμμα, ο αριθμός των εργαζόμενων στο πρόγραμμα υπολείπεται των αναγκών και ακολουθεί φθίνουσα πορεία, αφού δεν αντικαθίστανται οι συνταξιοδοτηθέντες

λόγω και της απαγόρευσης των προσλήψεων, αλλά και λόγω της υποχρηματοδότησης του προγράμματος. Ειδικότερα ο δήμος Πατρέων το 2010 είχε 21 εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και σήμερα έχει 16. Το 2010 εξυπηρετούνταν από τη δομή 760 πολίτες μας και σήμερα εξυπηρετούνται 420, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας κάλυψης των αναγκών από το υπάρχον προσωπικό.

Ο δήμος Πατρέων ζητά πέραν της μονιμοποίησής τους, ζητά να εκδοθεί προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε αριθμό που να καλύπτουν στο σύνολο τους όλες τις σημερινές ανάγκες.

«Η μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων Υπαλλήλων στο Β.Σ.Σ. και η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμων θέσεων εργασίας όσες και οι απαιτούμενες ανάγκες είναι ο μοναδικός δρόμος που διασφαλίζει και το δικαίωμα στη δουλειά και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπόψη δομών.

Παράλληλα στέκεται εμπόδιο στην είσοδο αντιδραστικών αλλαγών, που αφού πρώτα απαξιωθούν οι δομές λόγω έλλειψης προσωπικού, στόχο έχουν να δοθούν βορά σε επενδύσεις του «επιχειρείν» αλλά και στην είσοδο των «θεσμών» της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας στις κοινωνικές δομές, θεσμοί άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εμπορευματοποίηση τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα