Qatar Gate: Πλησιάζει η ώρα της απολογίας της Εύας Καϊλή, τι θα ισχυριστεί και τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει

Σε τρεις ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 22 Δεκεμβρίου, η Εύα Καϊλή απολογείται στις Βελγικές δικαστικές αρχές για το σκάνδαλο Qatar Gate. Πώς θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της και τι θα ισχυριστεί.

Στις 22 Δεκεμβρίου καλείται να δώσει απαντήσεις η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και να αποδείξει την αθωότητα

της, όμως τα ερωτήματα θα είναι πολύ... δύσκολα.

Τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Καϊλή:

Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές. Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριστεί πως ήξερε για τη συνεργασία του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον πρώην ευρωβουλευτή και εργοδότη του, Αντόνιο Παντσέρι αλλά ότι του έλεγε να μην τον εκμεταλλεύεται, καθώς δούλευε πολλές ΄΄ωρες για τον Παντσερί, αλλά και ότι χρήματα να του έδινε αυτά να ήταν νόμιμα.

Σημειώνεται ότι θα δηλώσει παντελή άγνοια για όλες τις παράνομες πράξεις στις οποίες είναι μπλεγμένος ο σύζυγό της.

Τονίζεται επίσης, ότι η Εύα Καϊλή, θεωρεί πώς ο Παντσερί εκμεταλλεύτηκε την ίδια και το γεγονός ότι έχει Βουλευτική ασυλία, και για αυτό το λόγο άφηνε τις βαλίτσες με τα χρήματα στο σπίτι της.

Σε περίπτωση που μετά την απολογία της παραμείνει κρατούμενη, θα μπορεί να κάνει αίτημα αποφυλάκισης σε ένα μήνα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις έρευνες και τι ακόμα θα αποκαλυφθεί για το Qatar Gate.

Σχετικά την πιθανή αλλοίωση στοιχείων, η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει αυτή την κατηγόρια λέγοντας ότι ο υπολογιστής και το κινητό της είναι στα χέρια της Βελγικής δικαιοσύνης και των Αρχών.

Οι ύποπτες αγορές από «δωροδοκίες» και το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Σύμφωνα με την «Corriere Della Sera», στις 7 Δεκεμβρίου του 2022, δύο ημέρες πριν τη σύλληψη του Φρατζεσκο Τζιόρτζι και της Εύας Καϊλή, οι Ιταλοί εισαγγελείς διερευνούσαν την αγορά σπιτιού στην Τσερβίνια, ένα πολυτελές θέρετρο στους πρόποδες των Ιταλικών Άλπεων.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα υπήρξαν υποψίες ότι το σπίτι αγοράστηκε με χρήματα που προέρχονταν από δωροδοκία.

«Μια κλασική επιχείρηση ‘ξεπλύματος’ που θα μπορούσε να κρύβεται και πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου», γραφεί χαρακτηριστικά, παραλληλίζοντας τις δύο περιπτώσεις.

#QATAR_GATE #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΑΠΟΛΟΓΙΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα