QatarGate: “Ανοίγουν” οι έρευνες για το σκάνδαλο – Νέα πρόσωπα στο “μικροσκόπιο” των αρχών

Στο “μικροσκόπιο” των βελγικών αρχών βρίσκονται πλέον και οι γονείς του Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Διάψευση της γνησιότητας των εγγράφων δωροδοκίας από την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή.

Λίγα 24ωρα προτού η Εύα Καϊλή βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης, για την ενδεχόμενη εμπλοκή της στο QatarGate, οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα ευρήματα “ανοίγουν”

περαιτέρω την υπόθεση σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μερικές ημέρες μετά την ομολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι για εμπλοκή του στο σκάνδαλο, οι έρευνες στρέφονται και προς τους γονείς του.

Σϋμφωνα με δημοσίευμα της La Verita, κατόπιν εντολής του Βέλγου ανακριτή Μισέλ Κλεζ, στο “μικροσκόπιο” των αρχών βρίσκονται οι οικονομικές δραστηριότητες των γονιών του Τζιόρτζι.

“Κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της βελγικής Εισαγγελίας μπαίνει η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο Βέλγιο, στο όνομα του Φραντσέσκο Τζιόρτζι”, γράφει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνάται η απόκτηση ενός κτιρίου στις Βρυξέλλες από τον Τζιόρτζι, καθώς εκτιμάται ότι ενδέχεται να συνδέεται με ορισμένες μεταφορές χρημάτων που έγιναν από τους λογαριασμούς του πατέρα του και της μητέρας του.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Corriere della Serra έφερε στο “φως” την αγορά οικοπέδου από την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι με σκοπό να χτίσουν μία πολυτελή βίλα έναντι 300.000.

Το εν λόγω δημοσίευμα επικεντρώνεται στην αγορά του οικοπέδου στην Πάρο που έκανε το ζευγάρι σε μία επένδυση που φέρεται να άγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ, προκειμένου “να χτίσουν πολυτελή βίλα με πισίνα”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η αγορά αυτή έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τονίζοντας: “Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, πριν από την επιχείρηση που οδήγησε σε συλλήψεις για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασσική επιχείρηση ανακύκλωσης που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο πανέμορφο νησί της Πάρου”.



Και προσθέτει: “Έρευνες περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα για την Καϊλή και την οικογένειά της, πάντα στο κυνήγι χρημάτων παράνομης προέλευσης που μπορεί να επαναχρησιμοποιήθηκαν”.

QatarGate: Πλαστά τα έγγραφα δωροδοκίας της Εύας Καϊλή, λέει ο δικηγόρος της
Συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή παραχώρησε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το απόγευμα της Δευτέρας (19/12).

Ο δικηγόρος της ελληνίδας Ευρωβουλευτού υποστήριξε ότι τα έγγραφα που δείχνουν δωροδοκία προς την ίδια και τους συγγενείς της μέσω Παναμά είναι πλαστά.



«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα να επιληφθεί άμεσα, ώστε να υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα πιστοποιήσουν την πλαστότητα.

news247.gr

The post QatarGate: “Ανοίγουν” οι έρευνες για το σκάνδαλο – Νέα πρόσωπα στο “μικροσκόπιο” των αρχών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα